[IVE] i大討論區(9) 6月21放GPA

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
覺得自己 揀high dip揀錯咗 first choice 放咗 civil second choice survey 第三科先至揀building studies

到時派offer 未唔accept 再即場去報
BS一定冇civil survey咁玩收哂

building studies 好似吃香過civil依加 之前覺得civil仲搵到食 自己fd又考得幾好
覺得自己 揀high dip揀錯咗 first choice 放咗 civil second choice survey 第三科先至揀building studies

有得揀 又有能力讀得掂既話 civil放第一冇問題阿 building studies同survey一樣都係背書科 不過survey 多好多考試

本身衰中文 先要讀fd 我阿sir話civil work開始唔請人 building studies 好好多 我又唔知信唔信佢好 有無師兄知 civil可唔可以駁返上city cem or poly bem?

有得揀 又有能力讀得掂既話 civil放第一冇問題阿 building studies同survey一樣都係背書科 不過survey 多好多考試

本身衰中文 先要讀fd 我阿sir話civil work開始唔請人 building studies 好好多 我又唔知信唔信佢好 有無師兄知 civil可唔可以駁返上city cem or poly bem?

BS如果你做維修保養 實有工開ga 不過預左係地底泥 唔會高人工

讀civil maths phy能力要強 唔係就讀得好辛苦 準時畢業唔容易 同埋要好挨得 話哂平均每個sem都要讀成10科 d科乜類型都有 計數 背書 語文 d assignment lab report group project present接住黎 冇返咁上下毅力都唔掂

讀civil non-ju可以報其他科 d人主要報返civil多

奶西清

做緊design A

仲起緊layout?

起完

唔記得咗個外框點整
想整定

Moodle 有得download

hd英文夜校實有

之後係睇邊到多人要retake就係邊到開班

即係有機要去第二間分校上

全部人都要讀英文,炒既人數一定夠一個Campus開班啦,驚咩

有email寫開左咩班ga wo
沙大3103開左8班retake

真係好撚痴線
8班幾多錢

ive發到豬頭咁

retake 要$1140+$80蚊考試費
一班30人
8班就240

收錢就最撚叻
仲有成個月先放gpa

奶西清

佢好好喎
Gpa>3.3
lm
狂追猛打之後又知道左一科既grade

不過爛左

不過個分高於全班既mean

不過爛左

點爛法先?
班嗰個mean 冇咩參加價值
我記得嗰時HVAC test
班個mean 係得個三十幾分,但我有成八十幾分

不過爛左

點爛法先?
班嗰個mean 冇咩參加價值
我記得嗰時HVAC test
班個mean 係得個三十幾分,但我有成八十幾分

佢話C
uwe full time定part time好
兩個相差半年 part time我諗都會好chur
lan4108易唔易pass

奶西清

佢好好喎

想問下咁多位巴絲打
如果本身果科讀過,咁我可唔可以申請單元豁免?
因為之前讀到成pat屎咁,又唔想轉移學分黎拉低依家個GPA..

唔想比多一舊水做無謂野呀
有冇人試過有咁既情況
想問下咁多位巴絲打
因為之前讀到成pat屎咁,又唔想轉移學分黎拉低依家個GPA..

有冇人試過有咁既情況

申請豁免唔係姐係學分轉移咩
如果唔係你豁免左咁個科啲分要點計
我班啲同學係第科轉過黎 drop左科都係照計舊grade架啵
想問下咁多位巴絲打

有冇人試過有咁既情況

我班啲同學係第科轉過黎 drop左科都係照計舊grade架啵

豁免=用舊成績
如果因為DSE讀過既豁免就直接無左credit

想拉分 讀過把啦
想問下咁多位巴絲打

有冇人試過有咁既情況

豁免=用舊成績
如果因為DSE讀過既豁免就直接無左credit

想拉分 讀過把啦

我都係轉科,姐係如果我想唔讀英文就一定要拎番之前個成績?
轉完科個靚gpa唔想爛

Tonight有得睇邊啲科合格?

非exam period的科目掛

語文科

語文科

屌,得語文科有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞