(多圖)有無人屙屎長期有血?

379 回覆
59 Like 591 Dislike
一定係少食生果同菜
就咁睇 俾個認真建議
因為我之前都試過 以我個case去估你應該幾大汗同好中意飲凍同有奶嘅飲品
成日肚柯搞到啲屎似水 抆屎抆唔乾淨加埋啲汗就會發炎
越發炎就越柯水屎 不停重覆
建議你買啲濕紙巾 用法係先用乾紙巾輕輕力抆 抆左2-3次無乜野好抆就轉濕紙巾抆 直到抆到無跡為止
日日咁做就可以解決發炎問題 但唔知你有無飲凍奶茶之類
建議有奶嘅野都唔好飲 好易肚柯
非gay
飲下益力多個類補充乳酸菌 有益身體 啲醫學有講一星期飲3/4次以上對抗癌防癌都幫助
睇醫生啦
唔飲凍嘢唔飲奶
用濕紙巾都用到窮 抹極都有屎 因為屙唔清
睇醫生啦!!!
我夠知!有無介紹!
真心 巴打試下用濕廁紙 少d損
「係」唔係「喺」呀
睇撚死人
屌你
每屙一次屎抹完表個層就拿花灑沖一沖順便用手指輕輕咁抹
唔知 不過我可以推po 睇下有冇人可以幫到你
你知有人痔瘡爆咗失血死架可
你屙嗰陣痛唔痛架
呢啲要搞清楚係痔瘡定肛裂
唔痛係內痔

如果你試一排勁清淡都仲有血
我諗中藥未必幫到你
做手術整走粒痔瘡好過

中醫嘅話,多數因為濕熱
最簡單,可以試下薏米
煲冬瓜薏米又得,就咁薏米水都得

唔好懶醒上網執條中藥方嚟煲
我見過人自己走咗煲條赤豆當歸散飲
份量鳩嚟,又唔睇季節
如果係咁就要買啲益生菌食 去iHerb搵益生菌食好過飲益力多 有隻300億戈個好fit
食多啲菜少油 似係唔夠膳食纖維 搞到成唔到形
同埋試下訓多啲 一醒唔好食早餐 先等個胃醒 大概1-2個鐘先好食
屌我呢個禮拜都係咁
屙又屙唔出
一屙就血多過屎
屌我純粹想搵解決方法
唔想個post上到熱門比咁多人睇到我屎眼…
呢樣我都中
除咗做手術無其他辦法
腸胃太濕熱... 要少食煎炸辛辣嘢, 食得清淡啲多食菜
菊花嗰度就要少坐多運動
認真答你

我之前都係咁 屙唔乾淨 炆極都有 又流血 但照完腸咩事都沒 淨係有內痔 醫生話可能平時食唔夠纖維 又谷便 之後佢開咗啲纖維粉比我 每日臨訓前食兩羹 第二日啲屎即刻靚曬

食咗咁耐 到而家為止每日啲屎都正常翻 但係停幾日就會變翻差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞