《每朝起身,總會見到細妹著校服》(13)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike

上回講到飛揚梳洗完換埋衫就出門口~
去到七仔門外食住甜筒咁等肉榮~又見到對面馬路條𡃁妹仔等緊俾人車上山玩車震~
飛揚大大聲咁串柒條𡃁妹仔~
𡃁妹仔就梗係當飛揚戇鳩㗎啦~
到架波子飛到嚟,飛揚又大大聲咁屌架波子~
肉榮又出場喇~又係問飛揚做乜咁好火~
飛揚就照返上次嘅路線嘅發展~講返自己無限輪迴地獄~
肉榮又唔撚信喎~
今次飛揚就講中晒有咩人會喺七仔行出嚟~
都話㗎啦~肉榮今次冇得串嘴啦嘛~
肉榮追問飛揚做乜鳩會無限輪迴地獄~
『唉屌...食埋飛煙坐等等先講啦...』飛揚都扯多兩啖。
「好~咁想食咩吖?」肉榮又扯一扯飛煙。
『太興吖...上次都係食太興...』反正而家呢頭都冇乜嘢好食...
「喂屌你真係講咗我想食嘅太興㗎喎!」肉榮仲係開心大發現咁!
『做Super Hero吖嘛~Eric Kwok吖嘛~』飛揚擺出一個Iron Man姿勢~
「屌你老味又真係講出我心裡嗰句㗎喎!」肉榮都擺出一個Iron Man姿勢~
『都話咗無限輪迴地獄過咯~大利執柒咗喇嘛~』
「執柒咗幾年啦~呢個唔使無限輪迴地獄都知啦~」
『仲開咗間仲呃水嘅唔知咩記吖嘛~唔係人食㗎啦~」
「屌呢個係住屯門嘅都知㗎啦~使閪無限輪迴地獄咩?!」
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Take 06-意想不到] PART 05

我同肉榮扯埋最後嗰啖,然後都輕輕將煙頭彈落煙灰缸後,就橫過馬路,行入太興。

搵返上次坐嗰張卡位...

喺肉榮正想拎起Menu之時,我就同個阿嬸講:『兩個C餐CT。』

「好...」個阿嬸好快咁落單,轉身行咗去。

「嘩我屌你唔使問過我㗎?」肉榮放返好份Menu。

『上次你都係嗌呢個㗎啦...』啱㗎喇...
「唔俾我今次唔撚同嘅?」肉榮冷眼打量住我。

『算鳩數啦...我試過好多次㗎喇...冇啲咩大影響之下,個發展基本上係一樣...雖然今次呢條線係第二次...』但都冇乜重大改變...就唔會有咩大影響...

「今次係第二次?」肉榮好似唔多明。

『唉...我約你出嚟食早餐係第二次...之前我都仲係Keep住返工...』我都唔想講到咁詳細...

「唔...」肉榮諗一諗...「咁你夾夾埋埋輪迴咗幾多次?」

『唔...五六次啦...』輪迴到我自己都唔係好記得...
「五六次...」肉榮又諗一諗...「咁你係點輪迴?」

『唉屌...講起嚟...我每次臨射嗰一下嘅時候就返翻去朝早!』好撚荒謬呀!

「哈哈哈!」肉榮大笑幾聲!「屌你老味人輪迴你輪迴...你輪迴得咁柒嘅?」

『屌你啦...唔撚係講笑㗎仆街...』我都知柒...

「哈哈哈...喂屌唔係講笑...真係好撚柒...哈哈哈~」肉榮仲係笑不停~

『得喇...夠喇...屌你笑夠未呀?』仆你個街...笑笑笑...我請你條女食香蕉呀笑...
「哈哈哈...好好好...咁你唔射係唔係就唔會返翻去朝早?」肉榮撳住個嘴忍住笑嚟問~

『唔撚得吖...會發春夢...夢遺嗰一下又係返翻嚟朝早吖!』屌你真係講出嚟自己都唔信...

「哈哈哈!屌你痴撚線!可唔可以唔好咁柒呀?夢遺都唔得!哈哈哈~」肉榮笑到傻~

『屌你笑撚夠未呀?我想㗎?』仆你個街悲劇當有趣...

「唔唔...咁即係你...過唔到星期一?」肉榮又忍住笑咁問~

『係吖...我打J又好...扑嘢又好...總之臨出嘢嗰一刻就會返翻嚟朝早...乜都唔做走去瞓...又會發春夢返翻去朝早...卡撚死咗呀屌你老母!』屌你好撚荒鳩謬!
「唔唔...哈哈哈哈!唔得唔得...呢個咩設定嚟㗎?咁撚好笑嘅~哈哈哈哈~好撚好笑吖屌你老味~」肉榮笑到腸都漏埋出嚟~

『唉屌你笑撚飽佢先喇...』屌...我知講出嚟係好撚好笑...但我其實真係好撚慘慘豬囉...

「哈哈哈~好喇好喇~唉真係...咁你點撚算吖?」肉榮忍住笑~擰擰頭~

『我點撚知點撚算呀?』我知就唔使又坐喺度同你食早餐啦!

「冇理由嘅...總有辦法嘅...」肉榮難得認真咁諗諗...

『有咩辦法吖?』咩都試過晒啦...
「打J唔得?」肉榮問一問...

『唔得吖...』打過啦...

「扑嘢又唔得?」肉榮又問一問...

『唔得吖...』扑過啦...

「唔打J唔扑嘢又會發春夢...」肉榮又好認真咁諗一諗...

『係吖屌...』就係咁先傷腦筋...
「冇理由...點都會有關鍵鑰匙...」肉榮又勁認真咁點點頭...

『關鍵鑰匙?』咩嚟㗎?

「嗯...」肉榮成個偵探咁嘅樣,點點頭,「所有困局都有關鍵鑰匙解開...」

所有困局...都有關鍵鑰匙...

「照而家嘅情況分析...你因為射精而跌入無限輪迴地獄...」肉榮又超認真咁諗一諗,「咁就一定會有關鍵鑰匙...幫你解開...」

『真係會有...關鍵鑰匙?』可以幫我解開...困局?
「小說都係咁講!」肉榮超認真咁點點頭...

『小...說...屌你咩?!小說!而家我係真人真事呀!點撚同老作嘅小說呀?!』仆你個街講緊現實你就同我講小說!

「小說都係由真人真事改編㗎姐~」肉榮講到好有道理咁點點頭~

『仆街啦!你睇開甜故㗎咋嘛!甜故邊撚度有咁多真人真事呀?!』咪撚玩啦!邊有咁多囡囡送上門吖?!

「甜故先多真人真事吖唔識嘢...」肉榮冷眼打量住我...

『屌啦啲甜故淨係呃鳩好似你呢啲毒撚!俾你哋打飛機㗎姐!』我又真係唔撚信!
「屌啦我都叫毒撚...有唔少叫雞故㗎嘛!咁嗰啲...」我冇等肉榮講落去...

『嗰啲咪俾你哋啲毒撚FF叫雞都有真愛!沉啦毒撚!』PTGF真係可以變GF咩?俾咁多男人屌過...你仲想埋單吖?

「收皮啦...除咗甜故...我仲有睇好多唔同類型嘅故㗎囉好唔好?我好博學㗎...」肉榮冇我咁好氣咁。

『屌啦你博學...去賣豬肉啦...』你啲咁出色嘅難忍,無論喺邊度,都好似漆黑中嘅螢火蟲一樣,咁鮮明,咁出眾。你憂鬱嘅眼神,唏噓嘅鬚根,神乎其技嘅刀法,同埋嗰杯Dry Martine,都徹底咁將你出賣咗吖?

算鳩數啦...你頂盡都係一個唏噓嘅豬肉佬咋...
「屌你啦...講真㗎...以我多年睇小說嘅經驗...不論科幻恐怖驚栗懸疑愛情動作甜故都好...必定有一條關鍵鑰匙!」肉榮又好認真咁點點頭。

『嗯嗯...咁條關鍵鑰匙係乜呢?』講咁耐都講唔到個重點出嚟...

拖撚到呢...睇開嗰啲科幻恐怖驚栗懸疑愛情動作甜故都係咁撚拖㗎?

「唔係形式...」肉榮好認真咁諗一諗,「可能係角色...」

『唔係形式...可能係...』角...色?!

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊J~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

角色...即係...

「會唔會係同對象有關?好似話J啲咩?」肉榮又成個偵探咁嘅樣打量住我。

『J啲咩?都係嗰啲咋嘛...』咪又係J開學生妹...上IG同妹妹dm傾淫嘢...
咁都俾你斷到
要射入wing wing姐姐道
屌啦啲甜故淨係呃鳩好似你呢啲毒撚!俾你哋打飛機㗎姐!

自己細妹嚟㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞