[NS] Monster Hunter Rise (82) 佛系大細金

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
呢個就係問題所在,首領怪冇獨立裝備實在講唔通!太懶了
一瀨一懶
Solo 定群揪先
獨立裝備/武器 性能好唔好 整嚟睇整嚟用整嚟儲 都係有限數 打夠都係會停

呢度講跌普通素材係指 就算出有挑戰性嘅任 報酬嘅鍊金嘅價值低 追唔上消耗速度 變相打一場蝕一場 令人唔想重複打

所以前面先有人提高價鍊金票做誘因平衡返大家心理 只要有夠多嘅高價素材 理得佢個名叫票定毛 大家計過數覺得抵打就會刷你呢個任
就算點樣提高,最hardcore班玩家都係刷CP值最高嘅怪,冇分別

但係對普通玩家黎講、有獨立裝備我至少會打幾舖,睇吓裝備啱唔啱用/靚唔靚。無我就一鋪都唔會打。

雖然有限但係唔好睇少,一隻出貨量700萬嘅game,一人打多一round對keep住遊戲熱潮非常有幫助
即係開頭既雷神,然後既爆鱗炎王,邊隻cp高就刷邊隻,就算冇裝好整,不論老手新手

我反而覺得最簡單可以加番強屬攻,或者屬會既效果,玩新武好似玩弓咁整足咁多把,咁已經加長左好多刷料同唔同怪既時間,加上頂裝要打高難度怪,自然唔會個個打死同一隻怪

都未講爆,毒,麻,眠完全失晒蹤

呢家14種武,睇TA 片好多都係用迅龍或者轟龍打物攻,又有埋天彗裝,重要成套淨係要一粒龍玉,就算新手都太易做到接近頂既裝了
眠同麻冇失蹤既
個個追傷害咪冇人用
不嬲團戰放附助手先落
所以話新手唔好睇太多ta片
會影響玩法
爆就3G太勁之後nerf足咁多代
毒今集就真係麻麻
ib開始多人
原來RISE係拎黎宣傳IB
mh 新手
只係覺得 Capcom 係想三個月內搞掂隻驚
用個勢去推 story2 個銷量
但佢唔會諗到咁樣會更加多人唔會想買 story
用個勢/合作/連動去推 story2 個銷量
可以理解

只係佢因為咁而拉長左隻一早就冇野玩既RISE
係最大問題姐
原本諗住買mhs2諗m嚟試吓但係佢而家玩到當rise condom已經放棄咗買mhs2
你錯啦...
本身隻story就賣得
就算唔係rise 隻2一樣都係會大賣
呢隻係好GAME黎
係唔明點解要咁hard sell
因為係三太子自己要出
手下梗係死命咁推
用rise引新手接觸mh ,唔夠喉就自然返轉頭打mhw同ib
World就唔好喇
直接買埋ib啦
我都係呢幾日先岩岩打完world而家俾啲m位怪打到不要不要
DKLM 返去玩GU
Rise 已成condom
未G位差唔多期啦
轉game玩下
得閒刷下怪
或者返去玩其他G位版本先
好期待聽日個下位三狗龍任
正啊 隻貓造型
我買左world rise hr 200之後其實無乜好做 ps4 手制同switch lite個joy cron 無得比

畫面更無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞