[NS] Monster Hunter Rise (82) 佛系大細金

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
diu u ar
20:40 第一個code
就好似仆街mon咁 砌隊對戰係核心玩法 深入研究每集都可以玩到資料片/下一世代出現 但劍盾依然係抵比人屌

所以我既意思係基本野真係冇咩必要成日提 而且經過幾代 芒亨已經做到唔需要靠練怪都可以為唔同要求既玩家提供耐玩度 但mhr真心做唔到
刷護石同珠起碼有強化裝備呢個理由

係我心目中hr999、ta、大細金呢啲打嚟都無用,除非達成之後會解放隱藏monster
仲有冇場刷大細金
冇code係常識吧
整完裝, 玩想玩既武器, d龍自己過完一次就算
我五點幾刷到七點九先刷齊隻眠狗龍王大細金 好想嘔 七點9刷到呢定得一隻赤甲小金..
劍盾個對戰其實係冇人屌
係衰係故事 同 cut晒啲野
所以啲人冇屌佢對戰 係屌佢cut晒啲故事,迷宮
全國圖,畫面又冇大進步

所以我就講 練solo可以耐玩啲依點係冇錯
你可以屌rise冇極限怪 冇二名裝,少武器防具
故事斬開三段出,依度我都認同
但佢練打怪增加耐玩性一直都冇變過
唔係屌rise既點
你都幾歐 兩個鐘就出齊大細金
一場一分幾兩分鐘wor 刷首領都唔知點算
計埋你出場入場咪啫係20場就一隻金
好多人幾十隻都唔出金
B0t8ps 大細金
我中間懶得打 見勁細直接走場
赤甲獸打得小 想拎埋稱號 食完飯刷 or 跟團打勁野
做晒就等G位
G位都搞掂就等下集希望可以無限loop
依家諗返MHW都叫其中一隻整得最有誠意嘅芒亨
可能你2g入坑慣咗TA就係end game content, 我4g入坑真係唔慣
公會任自己solo升個140、X solo打晒2名攞個王冠,
呢啲都係非TA玩家嘅achievable goal
我打晒呢啲就好滿足咁轉game, 任都未清晒

Rise end game content係0 (可能capcom以為百龍得掛?)
連任都要少過人,全清都係好快搞掂
金獅重弩 蟲技用咩?
百龍技先岩
差邊隻
我1代入坑
4G個年個公會係好耐玩
所以先話等riseG啦
最少野玩有耐都未到rise.
3tri同mhp3仲排係前面
但3G比佢翻到身
RiseG都係咁我同你一齊屌一瀨如果有
差好多 隨便開
你唔明我個例子 劍盾就係好典型核心內容非常耐玩 但係除此以外既內容太少 好容易比人屌「冇野玩」 而且我亦都講左芒亨個耐玩度已經做到唔洗只靠練怪提供 由MH4開始都有提供練怪以外既end game content 去到MHR就突然冇左 所以我先覺得你句:練怪「先係」耐玩性 聽落似幫MHR辯駁咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞