一個柯潔 , 令連登一直隱藏嘅支那民族心引領晒出黎團結一起

160 回覆
57 Like 24 Dislike
係咪好應該整返個連登中國人列表

唉仆街睇下幾點放工 返屋企有時間嘅話整下 總之依個post我留咗名就ok
根本係人類和ai之戰,國際象棋老早就輸了,而圍棋是其中最難去計算的棋,由開局到佈局到終局,都非常複雜。輸了就代表,在棋局裡電腦計算比人類聰明。將來發展到其他層面。
現在世界第一剛好是大陸人,連燈仔就只睇到敵我矛盾,香港人蝗族心。

睇支那點樣去處理今次比賽就知無反錯啦 , 全國禁止直播 , 5 毛空群而出吹奏 , 報紙就寫小說咁寫 , 輸左仲光榮過嬴左咁
之前屙潔串柒柒都畀人屌 依家捉完呢度就轉哂口風 真神奇

人腦點同電腦比呀大佬
無錯人都會進步
但個進度肯定會有分別囉…
用下腦啦唔該......

岩呀 明知電腦會進步快過人類
仲走去串鳩AlphaGo
你話柯潔而家比人串返係咪抵死 😅

回應下啦喂😅

都話路過見到“上年alphago冇咁勁 笑到我pk”呢個point而想討論電腦進步既問題咯…
我鬼知條大陸仔講過咩呀…

其實佢果陣串又有咩問題
1.佢係世界第一
2.輸果個唔係佢
3.果個AlphaGo係舊版
10年前大把科學家話圍棋程式要起碼20年先打得贏人類
依家駛唔駛拎番出黎逐個屌?

價值觀問題
你覺得有料串 = 串人冇問題
但其他人會認為 就算有料 做人都係humble D好
咁樣走去挑AlphaGo機
你覺得冇問題咪冇問題 睇你價值觀

我覺得佢串係情有可原
舉個例
你考全班第一
隔離班個第一黎挑你班機 但只係搵全班第二
佢贏左之後所有人都話你果班無人夠佢果班第一叻
D人咁講你噪唔噪?
俾我就會噪 所以我覺得咁串黎反擊係情有可原

你真心咁問?
讀書d串咀人先比人恥笑得最多 平時也文也武丫拿
唔通我地唔同時空?

大佬 我講左係"舉個例" 你可以自己代入其他野去諗

咁你個例都錯得幾離譜

依家係B班挑你A班機,你冇份出戰果陣就話自己贏硬,到你要迎戰輸左就up埋一堆“冇愛”論

同埋迎戰輸左比人笑
就有班人衝出黎話「頂你人地B班進步左咁多,公平咩」

早排master網上連贏果陣柯潔仲串緊,真係睇唔到有咩原因要幫佢護航

master個陣好似上網贏埋柯潔?

冇,柯潔話自己入左廠所以“準備好既絕招”用唔到

理性討論
其實要贏打亂章係咪唯一辦法?
上次韓仔好似話咩落錯一步跟住Alphago中bug輸
(完全唔識捉圍棋)
根本係人類和ai之戰,國際象棋老早就輸了,而圍棋是其中最難去計算的棋,由開局到佈局到終局,都非常複雜。輸了就代表,在棋局裡電腦計算比人類聰明。將來發展到其他層面。
現在世界第一剛好是大陸人,連燈仔就只睇到敵我矛盾,香港人蝗族心。

根本笑緊佢串柒柒又被alpha go撚狗咁撚真係好柒
啲五毛就成日講咩AI vs人類,咩柯潔講打贏係講舊版乜乜,唔係講啲無關係既野,就講啲唔合邏輯既野護航。

你知唔知你講on9野真係好柒

睇支那點樣去處理今次比賽就知無反錯啦 , 全國禁止直播 , 5 毛空群而出吹奏 , 報紙就寫小說咁寫 , 輸左仲光榮過嬴左咁

乜撚野人類同ai之戰
我就真係唔信班五毛心態咁高尚
李世石捉果時啲人會咁諗
依條柯潔初初串柒柒
大家依家只係等睇佢點樣比電腦屌打然後恥笑佢
班潛伏係度既中国人就唔撚gur

乜撚野人類同ai之戰
我就真係唔信班五毛心態咁高尚
李世石捉果時啲人會咁諗
依條柯潔初初串柒柒
大家依家只係等睇佢點樣比電腦屌打然後恥笑佢
班潛伏係度既中国人就唔撚gur

上面已經有一個
而家咁易撚狗

啲五毛就成日講咩AI vs人類,咩柯潔講打贏係講舊版乜乜,唔係講啲無關係既野,就講啲唔合邏輯既野護航。

果班五毛根本連我地屌緊痾潔啲乜野都唔知
喂 呀中國人#3066 潮吹口爆糖 入嚟講兩句好唔好

果班五毛根本連我地屌緊痾潔啲乜野都唔知

五毛唔係唔知,係轉移話題
其實我哋明嘅 大陸全面封殺google 連討論都唔畀 咪走哂過嚟囉 乜嘢只有敵我 你哋最大敵人咪就係封殺嘅人 邊個呢 邊個呢

人腦點同電腦比呀大佬
無錯人都會進步

回應下啦喂😅

都話路過見到“上年alphago冇咁勁 笑到我pk”呢個point而想討論電腦進步既問題咯…

其實佢果陣串又有咩問題
1.佢係世界第一
2.輸果個唔係佢

價值觀問題

我覺得佢串係情有可原
舉個例
你考全班第一
D人咁講你噪唔噪?

你真心咁問?
唔通我地唔同時空?

咁你個例都錯得幾離譜

依家係B班挑你A班機,你冇份出戰果陣就話自己贏硬,到你要迎戰輸左就up埋一堆“冇愛”論

同埋迎戰輸左比人笑

早排master網上連贏果陣柯潔仲串緊,真係睇唔到有咩原因要幫佢護航

理性討論
(完全唔識捉圍棋)

亂行冇用
你有你亂黎 佢有佢贏
上次嗰一步其實alphago有諗過李世乭會咁行
但alpgago認為佢行呢步嘅可能性係好撚低
所以冇理到
點知李世乭真係行左呢步 於是alphago就評估自己跟住落黎嘅勝率唔高
最後投左降
不過今次呢個version好似勁過上次嗰個幾倍(alphago會不斷同自己對打,新嘅version對舊嘅version會有90%嘅勝率,而呢次就唔知進化左幾多個version)
我諗以後再冇人可以贏到alphago
應該係諗住挑埋世界第一機 再試多幾種玩法 然後收山

柯潔係勁 可能係現時圍棋界人類第一
不過咁串真係抵比人恥笑
你最多只可以話佢好撚勁 但唔可以話佢唔串唔乞人憎

人腦點同電腦比呀大佬
無錯人都會進步

回應下啦喂😅

其實佢果陣串又有咩問題
1.佢係世界第一
2.輸果個唔係佢

價值觀問題

我覺得佢串係情有可原
舉個例
你考全班第一
D人咁講你噪唔噪?

你真心咁問?
唔通我地唔同時空?

咁你個例都錯得幾離譜

同埋迎戰輸左比人笑

理性討論
(完全唔識捉圍棋)

亂行冇用
你有你亂黎 佢有佢贏
上次嗰一步其實alphago有諗過李世乭會咁行
而嗰步係可以令李世乭起死回生 而唔係亂黎
但alpgago認為佢行呢步嘅可能性係好撚低
所以冇理到
點知李世乭真係行左呢步 於是alphago就評估自己跟住落黎嘅勝率唔高
最後投左降
不過今次呢個version好似勁過上次嗰個幾倍(alphago會不斷同自己對打,新嘅version對舊嘅version會有90%嘅勝率,而呢次就唔知進化左幾多個version)
我諗以後再冇人可以贏到alphago
應該係諗住挑埋世界第一機 再試多幾種玩法 然後收山

柯潔係勁 可能係現時圍棋界人類第一
不過咁串真係抵比人恥笑
你最多只可以話佢好撚勁 但唔可以話佢唔串唔乞人憎
大中華膠連合五毛
咁8點半支那劇喔??
唔針對係咪支那人

平時如果見到有人比賽之前串串貫
之後佢輸咗 睇到都覺得心涼啦

根本唔關佢係咪支事
有班玻璃心既走出黎護短

而家連登長註一班人見人笑支那就仆出黎護航
有時以為上緊uwants

佢地好鐘意彈幾隻字出黎扣你帽子
「盲反」「連登仔質素」「唔好見中國就踩啦」

正想講

上左咁多年高連登
真係而家先聽人講盲反支那

多咗好撚多
睇淘寶個post就知
其實香港人有一顆中國心
次次有咩中華民族/文化受侮辱嘅事發生
個個都同大陸憤青同聲同氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞