Rolex / Tudor討論區 50(置頂有QA )炒價糕糕糕

1001 回覆
3 Like 8 Dislike
又唔好咁講 可以我都想正價買
我只係面對現實姐
你有折扣買就唔為錢
炒價買就為錢?
攞黎講
回應下姐 就算比你搞掂香港班錶佬
外國咪又係咁多錶佬
事實係全世界都有人搶
一係唔好買 一係炒價買 都冇第三條路
樓價繼續高高高 奢侈品都係有升無跌 經濟經歷完低位 奢侈品都無乜大跌 仲維持到個現價 什至仲有突破 代表有一定既支持 同埋奢侈品講緊係全球性 唔係某個地方可以控制到
所以要入場 就要跟番個trend
btw rolex都叫好多款可以係ad/水貨鋪入手 ap/pp有d款想入都入唔到

手粗戴一格都唔洗改
好靚,但始終覺得datejust 唔應該咁大隻
唔洗佢癲啦ching

咁宜家買車買樓係咪又係on9?

揸住400萬喺外國買到好大,喺香港買龍床盤益埋地產狗 點解唔喺外國買?

人地有錢買到心頭好,捨得比又比人賺少少又有乜所謂

你有錢用你嘅方法喺外國買一百隻唔代表人地都得架喎

講出嚟又唔係幫到人
佢真係會覺得而家買車買樓既係on9
又可能已經幾層樓揸手 係度笑d人買貴樓
但又唔會平價賣d樓比人

請出黎都係想人知佢好命 低價入左市
其實都係班友比rolex撚鳩佢地, 唔怪得佢地, 刻意減產控制供求, 品牌依賴性強, 要佢地食骨可以提高每隻錶毛利率, 又可以去左D死貨,又可以每年加價; 購買慾望高於理性判斷, 佢地自然願意付出更高價格去買, 只有價格推到某個位令班7頭先會放棄轉而搵其他替代品, 但而家有全球大數據分析, rolex係唔會比呢個情況發生;

唔該唔好用樓價去偷換概念, 你試下其中一個發展商標高個價50%去賣樓, 睇下班7頭會唔會有品牌依賴性去買
有時候睇呢d鬥戰post仲精彩
耐冇入黎, 估唔到咁熱鬧
其實饑餓行銷, 炒價入值唔值, 呢D問題耐唔耐就提出黎, 仲以為已經討論完畢TIM
冇錢既, 買隻SEIKO都可以玩得好開心
有錢既, 炒唔炒價入又有乜所謂
係唔上唔落個D慘D姐, 即係一隻炒價撈要人工既5-6倍先入到既, 我覺得要諗清楚係咪真係咁鍾意隻錶先買囉
d 勞炒得勁你其實有so, 你堆錶就越值錢, 所以你應該支持d 人用高價買勞先啱
點解要反對人炒勞呢?
上年睇有現貨,今年冇了
黑地 賣到幾錢
少花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞