[KPOP] K-POP 2021討論區(59)

1001 回覆
13 Like 12 Dislike
依家仲有呢種感覺嘅話
份人都幾恐怖
想問Uee係咪喺After school沉寂咗冇耐之後就同其他成員反咗面或者cut off晒啲聯絡?
轉咗行 無再同舊同事keep contact啫
After School Bekah太耐冇見差D認唔出
第一下仲覺得好撚似Serrini
你家陣反原神之友?食碗面反碗底?
Lm
唔係串旴旴我自己都有本小氣簿
佢IG張張相都好藝術feel
咁普通人都係想擺多D chill既相上IG度多過擺自己做返工狗既look既
唔係喱個節目我諗佢都冇諗住上台跳番舞唱番歌?
After school我幾鐘意佢,rap好聽唱歌又好
強烈要求一個2NE1重聚嘅機會
【警方判定聲稱遭受ITZY LIA學暴的同學無誹謗嫌疑】
A某聲稱自己受到了女子組合ITZY-LIA(本名崔智秀)的學暴,A某以誹謗罪名被起訴,後警方判定A某無誹謗嫌疑。
仁川延壽警察局13日表示,根據促進信息通信網絡利用及信息保護等法律,對涉嫌誹謗罪被起訴的20歲女性A某,做出了無嫌疑不送檢的決定。
警方在對A某進行調查後,認為A某很難適用誹謗指控。警方認為,A某在網絡社區上傳的文章只是表達了自己所經歷的事情,很難看作是為了誹謗LIA而寫的,另外,也沒有充分證據認為A某寫的文章是虛假的。

此前,A某今年2月在某網絡社區發表題為「00年出生的著名女子偶像校園暴力受害者」的文章。A某聲稱在學生時代被推測為ITZY LIA的人學暴,還聲稱該人物借錢不還,無緣無故欺負朋友。
當時,LIA所屬公司JYP娛樂公司表示:「本案去年已被本公司以散布虛假事實涉嫌誹謗罪起訴,目前正在進行調查中,本公司正根據法律程序等待結果。」、「本案明顯是虛假事實,本公司不僅會進一步對本案進行起訴,還會就有關此事的惡意評論、散布虛假事實等破壞藝人名譽、妨礙活動等行為,採取強有力的法律回應。」

theqoo(千評熱帖)+相關報道
JYP官方回應:「通過報道得知了結果,正在掌握經過,該結果很難讓人接受,將在更加清楚瞭解事情經過後決定如何應對」

DADDY 贏唔到TT
又一個法院認證
不過fans會扮睇唔到
daddy :人性美好重要
紅既唔計
真相只有一個 killer就喺你哋五個入面
等睇fans搬龍門
同大醬一樣被popo認證
fans要撐就要撐埋大醬
咩事
人性美
睇到fans點搬龍門
話係因為冇指明邊個所以告唔入
咁你jyp 又走去告人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞