九巴仔十呎碌鳩怒屌農場老母暨連登巴膠哀悼MF5119壞車冇得整專區

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
真係好睇個別司機 有啲渣得好冷靜
有啲連極力子都控制得唔好
反而我覺得
進智d司機感覺上安全啲
有啲碌車
同厹咁嘅原理 有哂固定行車時間 唔使同你搏

Btw 源禾路仲係好塞車
真係好撚憎啲呀伯 係架巴士度大大聲播賽馬直擊戴住個耳機好難咩
進智城隧行80,secured
大涌橋路淨係棉記同國蟲已經好大對比
棉記車通常都係喺左線5-60咁順住行
國蟲就用晒3條線cut來cut去
不過棉記65K呢個十字路口都試過炒大鑊,撞的士衝落行人隧道果單
所以非常遺憾,傳奇的MF5119未能跟各同好見最後一面。不幸中的大幸是,MF5119據報不會送去拆毀,而係會全車完整保留,小編都好希望日後在路上能再遇上這部傳奇巴士。

https://app.kmb.hk/busblog/?lang=TC&T=2106131700&token=kVjM0ITMwYTMzEzNwADMxAjMxUTM5UDOwADMwADMwADMwADMwADMwYzNykDN3ETNyATMxMDMBVnVXJjaMZGe6NXRaBDOxFmTvFTNol0aYl3SNJUQwBXM5MzMhJjZ1MmNkJ2YiZWZ
區議員稱沙田欠主幹道分流車輛 冀約見運輸署商討改善

沙田下午發生致命交通意外,一輛專線小巴與私家車相撞,小巴司機死亡,另外8人受傷,包括7名小巴乘客及私家車女司機。沙田區議會交通及運輸委員會主席容溟舟說,極度關注今次意外,質疑大涌橋路新進行的交通燈改善工程,以及俗稱「孭仔燈」的交通燈設置是否合適,會要求警方盡快調查今次意外的責任誰屬,及運輸署盡快研究改善措施。他指出,涉事路段在過去一至兩星期,已發生兩宗嚴重交通事故。沙田欠缺主幹道分流車流,導致涉事路段在繁忙時間超出負荷。若遇上駕駛態度不良的司機,容易發生意外。他表示,沙田區議會已要求召開特別會議,約見運輸署和警方討論。委員會副主席黎梓恩說,事發現場的大涌橋路不時發生交通意外,本月初有校巴與私家車相撞,過去亦發生過致命交通意外,涉及司機看錯燈號或衝燈尾。黎梓恩說,區議會曾討論改善大涌橋路的道路設計,其後調動過紅綠燈的位置和調校燈號,減低駕駛者看錯燈號的機會,但作用不大,現場仍然發生交通意外。他認為,最重要是駕駛者小心駕駛,否則可能要透過較強硬的措施,例如安排交通警員在現場監察才能改善情況。

成班廢老都係有錢買電話冇錢買耳機
無撚有錯
利申 用家
呢個「巴迷」知咁多嘢嘅
呢單根本人為問題,孭仔燈都睇錯,關咩事
碌車我使撚搭小巴
火炭出荃灣
481平過48P
係 頭先我講錯
炒落行人隧道唔關803事
係65A舊公司時期

棉記子公司係之後先接手堆線
大涌橋路限速70由乙明邨開始幾個燈位都有孭仔燈(乙明邨,今次呢個、上兩星期旅遊巴衝燈個火炭路路口、畫舫),下下堆車都唔收咁想衝燈尾,N281都試過係呢個十字路口衝燈撞的士撞死左的士入邊2個人

點睇都係駕駛態度問題
大直路又行70仲要唔多車,自然心散
而家成條改咗50好耐啦
同上次E21A深水埗嗰單一樣咋嘛
一有大炒就話太多車
不過本身條路設計都係有少少問題
同埋太多車行大涌橋呢個真係事實
不如濕地公園個旅遊巴停車場改為巴士總站
最多兩條坑
265M 265B拉過去 再轉12.8m
如果多條坑畀276a就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞