九巴仔十呎碌鳩怒屌農場老母暨連登巴膠哀悼MF5119壞車冇得整專區

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
係咪又係國松
好似係803
聽聞小巴803司機
CCTVB影到車牌 VD192乜
國松就係有架VD1927

803 都臭名遠播
淨係做803k算啦
唔好衝出嚟啦
今次係私家車發雞盲收買人命
803呢十年內都幾黑仔
803K依家都蝕錢
倒不如叫人交牌
意外多過華航

2010年3月1日:晚上十一時許,一輛往利安方向的小巴在馬鞍山西沙路失控撞向海栢花園巴士站,1死4傷。[3][4]
2011年9月5日:早上九時許,一輛往利安方向的小巴在大涌橋路近沙角街路口撞倒一名冒雨踏單車前往釣魚的男子,送院後不治。[5][6]
2011年9月8日:早上八時許,一輛往利安方向的小巴在馬鞍山亞公角街撞倒一名女子,送院後不治。[7][8]
2014年3月5日:晚上近六時,一輛往利安方向的小巴在恒康街撞倒一名女子。[9]
2015年1月19日:下午六時許,一輛往顯田方向的小巴在沙田大涌橋路與沙角街交界被一輛47X線巴士相撞後失控的的士撞向車尾,此車失控鏟上路中石壆及撞毀鐵欄,鐵欄打中一輛85A線巴士。的士司機送院後證實死亡,另19人受傷。[10][11]
2015年10月15日:下午2時15分,一輛往利安方向的小巴駛至大涌橋路近安景街濱景花園對開時失控鏟上左邊花槽後翻側,小巴司機及四名乘客受傷。[12]
2019年3月31日:早上6時30分,一輛往利安的小巴在大涌橋路與沙田圍路交界與的士相撞,9人受傷[13]。
不過公道講
自從2010年代初炒過幾獲
有獲炒埋落行人隧道之後
803算收斂左好多
最多客既天澤天恆俊宏軒客倉用唔到
我呢句陳述句嚟,又唔係怪責司機又唔係話佢抵死我幾時有話司機錯?
呢個燈位年年都都炒大鑊,到底班人係咪唔識睇孭仔燈?
首先有架中港牌走出
跟住撞到人架車可能無多諗又跟
假日 呂司機 跟前車中港牌
條片睇左啦
呢個燈位次次都係睇錯孭仔燈(+-超速)而炒大鑊

作為一個駕駛者係要睇燈,唔可以話前邊衝就跟住衝
鍾意上去搏 259D 甚至 61X 唔好嘅
就憑班司機揸法
我寧願坐803都唔坐馬鐵
真係快好多
804又係
快到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞