成班藍絲同事話一陣食美心,可以點拒絕好?

357 回覆
27 Like 182 Dislike
唔洗俾錢咪食
一個咁簡單既Post就釣到
咁其實有冇諗過啲藍會就番你食黃,佢堀你,你就要淋佢?
低質打手
咩都ok
唯獨美心食唔落
睇吓咩人提出,如果係啲大粒佬/話開事,就唔會同佢撐到恆既
如果係一早約定嗰啲飯局咪儘早提議定
話喺美心食過甲由 好污糟 從此blacklist
唔啦,上次兜飯食到一半有條毛,攣攣地,你食埋我嗰份
唔啦,上次叫碗XXX,有蚊滋浮面嘅,你食埋我嗰份
1) 話呢間好撚難食/食完話唔好難食/唔夠飽/又貴份量又小等等
2)叫同一樣野跟住話點解你嗰碟大碟過我?廚房佬大細超
3)收銀條女唔靚、啲女唔撚得
4)食完話肚痛,去屎坑消失半日,跟住出黎撳住個屎忽問食同一樣野既同事你有冇肚痛,比啲心理壓力佢
5)做齊以上既野可以直接拒絕食美心然後話(次撚次食完唔係肚痛就係叫同一個餐分簿晒,一係就唔好食)
你岩,不過講明自己唔食美心,其他人多數都會讓。

而家講黃藍同講食齋一樣,啲藍絲都會明,最多分開食姐。
邊個同你講得呢兩樣
西餐都一堆

Simplylife lunch
性價比都高 以前成日食
但知佢係美心就冇幫襯了
同佢講射咗㗎c 17先,咁依餐我埋單

你幫襯美心 -> 美心請mirror賣廣告 -> d錢流返入mirror個袋度

用fans邏輯去諗會唔會好d?
直接啲…哦,呢間我一般 你地食丫

下次佢地再食呢間就自然唔會叫你
話呢間自己食過麻麻地
反建議食另一間
答佢:屌你老母成班奶共狗有人唔做做狗
4字頭ac都想做打手咁撚on9
遞信啦!
肚痛,唔食
話琴日食完 肚痛緊 不了
如果美心係指酒樓,好難提議第間所謂唔係藍店

而且樓主同事做得藍絲點會唔知對家係堅拒食美心,如果樓主唔想因為當面講,畀佢哋知咩立場而被針對,就唯有避得就避

不過畀我都係會直接話美心不了,太撚難食 唔關政見事
唔食飯就得罪人
平時係公司人緣好差咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞