仁王集中討論區(19)忍者不了 玩槍啦望

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

下一個DLC真田丸

Q:最多可以幾多人一齊打?
A: 兩個

Q:神社啲綠色生物點稱呼?
A:KERORO
By 暴走梳乎厘

Q:搵KERORO有咩用
A:每次拜神d藥佢會比返個下限數你
初頭係三個
即係你上次用哂d藥死左
出返黎佢會比個你 呢個下限數有得加
上網話每搵到5隻keroro加一個
忍者技都好似有得加
By病蜘蛛

Q:幾時應該換武器?
A:(第一週目) 攻擊系數有更高的就換
升盡熟練度會有武技點
所以唔建議用死一把
武器唔同防裝, 防裝個效果靚的話, 差10防都唔太大分別
武器的效果再靚, 都唔及高1x~20攻的
By btw=between

Q:其實九十九狀態果陣係咪無敵?
A : 係,畀人打中係扣條bar
唔畀人打中可以維持到10秒的話
中2下就少左4秒
如果有辦法開住九十九武器期間內不斷獲取精華會不斷廷長個時間
By btw=between

Q:點先有多啲仙藥
A:打怪跌 / 奉獻裝備隨機獲得,另外,神社KERORO可以祝福你有機會跌多啲仙藥

Q:有冇得好似BB / DS 咁背刺
A:有,要學技

Q:海坊主果度對面有個火唔知點過去點燃,係咪唔點都得
A:點兩個就夠用,你講對面個火應該係boss門口對住果個? 果個要上樓梯,去到架爛船到跳落去(後面有隻野射箭果到),果頭就係火祭壇。
唔點火會打得好慢,因為海坊同啲史萊姆怕火,你唔用火清左啲史萊姆個變數會大好多,因為隻海坊 啲破壞光線一下秒。點完火打stage1易好多。如果你夠火護符都可以唔點火入去

Q:有冇得重置點數?
A: 去商店買六道輪迥書
By佐助型毒J
注意: 咁本野應該真係愈買愈貴
第1本。1萬
第2本。3萬
第3本。10萬
By player&阪本龍馬

Q:加好友有咩用?
A:見到你好友的血刀塚, 打死佢可以汁哂全套裝備

Q : 如何增加武功?
A : 稀人 常世 pvp 刀塚 (敵對勢力獲得武功會有加成)
暫時已知套裝發動全套效果所要既屬性需求:

立花 9體 9武 (西國)
井伊 12體 13技 (赤鬼)
柳生 10體 12技
雜賀 14體 15技
大谷吉繼 15體 16技 (謀將)
小早川 13體 13武 (金吾)
足利義輝 13剛 13武 (劍豪)
本多 15剛 14武 (東國)
島左 15剛 14武
盾無 17剛 17武
丸目長惠 12體 13武
怪童 13剛 13武
德川 15剛 14武 (大義)
漆黑 16剛 16武 (黑鬼)
信長 16體 17武 (霸王)
鳥居 14體 14武 (堅守)
政宗 17體 18武 (獨眼龍)
蜈蚣佬 17剛 17武 (勇武無雙)
小十郎 16體 17技

BY 武田玲奈

整裝備 如何製作+10
+0合+1 等於+1
+1合+1 等於+2
+2合+2 等於+3
+3合+3 等於+4
如此類推
+9合+9 等於+10

如何有+幾武
鍛造係會出+1(不過唔建議曬材料)
打怪會出 +3-+4
再後期
打 轉 (俗稱6廢老) 都會跌 +5-+6
或者
夠攻力 打百鬼 都會跌+5-+6 和飾物
(難度 修羅會出+10 以上)

仁王重鑄一覽:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wwpmsYN00FbtDdBbdMFb59QIkSVWfC-2SoUxQViMxM8/htmlview#

http://www.entertainment14.net/blog/post/110942483-仁王-武器詞條效果一覽

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=08448&snA=2441&bpage=1&top=4&ltype=&keyword=
稍後更新
老吳 PSN : Stephen_ng69
タンーエー PSN : TURN-A_cys105
湯完 PSN:ravenkiller098
瘋神榜 PSN : hinson3927
火木蘭 PSN : makulu00
xxCxx PSN : samuelcheung515
佐助型毒J PSN : likai343
天生一副毒撚相 PSN: hugoxwind
暈搓。試 PSN : Daniel_laww
妖有妖那媽 PSN : ktokevin45
對唔住都係我 PSN : FlyingFINNiceman
Kelolo PSN : Jeffrey2773
人無物 PSN : Ianwaig
一手將心摔下來 PSN:kenKYneth
天啟坦克 PSN: GJ-GAMER_97
西内まりや PSN:joeyan1220
傲氣長存 PSN:austinlam812
我係可憐蟲 PSN:leoy62
陰公小男孩 PSN :TimmyOnion0323
我個一蚊呢? PSN:dsiu1985
伍碌柒 PSN:souphen711
浮士德b PSN:ismeismeisme
夜有所思 PSN:kenchan779
踢波悉尼落雨 PSN:Jeremy_Is_Taken
廢柴叔 PSN:Sushi_283
妹妹愛巨根 PSN:mayomana
創意台台主 PSN:lulok413
超級爆大石 PSN:lacxghost
黑椒雞扒飯 PSN: jimmyw812
人中之龍本命 PSN : leoon789
快樂兒童 PSN : Waterbean91
阪本龍馬 PSN:JJ_Chak
十九的九十 PSN: tomwong13
打飛機唔用手 PSN : HK_KA
最愛食媽媽飯 PSN:bigsinggor
涼屎餅 PSN : fatai5354
J.Crossover PSN:Rova00-
Alex_megos PSN:wongenochwong
表姐夫 PSN:kaigor12
寂寞的男人 PSN: eb0ulucz33
志田♡佳 PSN : fatc1993
Alvinnnnnnn PSN : paulthebigbear
性感荷官在線發牌 PSN : sk8samxx
唔話你知 PSN : fainterz
野鶴 : horstephen
Benz_break : matchson
meltykiss:nicky_yeung
十月想殿 PSN:katoxi0610
鹿島旺角 PSN: yannickq24
機械人需要合體: minglk
慎島 PSN: stardust3434
尼維特 PSN: hodelpiero
鳩大 PSN: gunmantl0408
yaki tako PSN: takasan2046
岸久當友崔 PSN : andy00000ckh
寶島男神 PSN: JC19911997
扑來也扑去 PSN: pantong86
柒柒膠 PSN: timslhk
大江錦太郎 PSN: sunny097
0月0日 PSN: hk_masami
遊人望鄉心切 PSN:ncl_Ricky
食屎仔 psn: derekmc555
BEN CHOW PSN: kevinfung94419
沙士比亞•雷雨 PSN:fukam2
Roseskull PSN: zekemystogan
意粉丹比利 PSN:lion_wwl
黃梓灝 PSN:TszHo516
Atom PSN:atom9870
外鄉人 PSN:forestroar
韓某hkg PSN: singpook2005
暗渡陳倉 PSN:kanexyeah2008
我就是黃的士 PSN: FIFAGODChris
艾朗藍西 : PSN :mika1229
丁猿:PSN:Gorrrrr Ken
大星星 PSN: Rock_mond
圓寂 PSN: Yeungson
Luke PSN : shingokt
猛龍探肛 PSN : dllm12345
好憎大頭佛 PSN : GantZett
唔駛三千PSN : kylesonmuzik
Mist PSN : Tsukikage468
無圖就擰甩你個頭 PSN : shusan0122
指原 PSN: KoKoChiu
新垣結衣_ PSN: Ltyinyin
婆加野狼 PSN: lammht
羅理雅 PSN: Marcoccy
嚇死寶寶了 PSN: chung091634
遲啲先講PSN:ykk430
你老母狗都唔屌PSN:GalaxyManFTBoA
馬料水胖虎 PSN:igniteyin
舌尖上的乳頭 PSN:xlangary
加比爾捷西斯 PSN: carson16kun
預左架啦 PSN:Kenwongzero
川燒羊肉 PSN:cltkk
sit PSN: sitxfatbee
刺客大師Ezio PSN: LmWon
伊藤忠近畿川崎 PSN: kawing1107
將軍澳伸撚虎 PSN: TigerB710
哪有錢你老母 PSN: hongxcool
更新29/04/17
仁王已死
我想問如果我依家150lv裝洗好哂詞條
遲d拎200lv裝黎合魂,d能力值會唔會加返去到200lv既數值
遲d拎200lv裝黎合魂,d能力值會唔會加返去到200lv既數值

200lv 裝 要買DLC?

咁件裝本身有繼承符號係咪唔可以洗走佢

用返繼承技換走佢
例如
我全身防具都加攻

用返繼承技換走佢
例如
我全身防具都加攻

如果空左一格係咪會優先繼承落去先
shit 八尺 忘記加返無奈面對巴打添

用返繼承技換走佢
例如
我全身防具都加攻

武 加反映 或近距增傷
防 攻擊力 (忍者 就 投擲增傷 或二倍攻)
小留究竟從玩家們榨取了多少錢?
相當壯觀的金額,可以輕易就把日本買下來的程度。因為不是線上伺服器管理的,所以無法知道實際的金額,但絕對比家康擁有更大量的財富。

小留你到底呃左幾多錢
燕覽 中鎧 可以全套加幸運
留名先

用返繼承技換走佢
例如
我全身防具都加攻

武 加反映 或近距增傷

唔好意思巴打,可能我講得唔清楚
本身件裝詞條位空左一行而無繼承符號,拎左去合魂的話
素材既詞條係咪會繼承左落去先?
小留究竟從玩家們榨取了多少錢?
相當壯觀的金額,可以輕易就把日本買下來的程度。因為不是線上伺服器管理的,所以無法知道實際的金額,但絕對比家康擁有更大量的財富。

小留你到底呃左幾多錢

富可敵國s
shit 八尺 忘記加返無奈面對巴打添

有無tg group條link

用返繼承技換走佢
例如
我全身防具都加攻

武 加反映 或近距增傷

如果個素材愛用999 而且有得繼承
答案係會

用返繼承技換走佢
例如
我全身防具都加攻

武 加反映 或近距增傷

可以
素材要滿愛用度
係愛呀哈利

用返繼承技換走佢
例如
我全身防具都加攻

武 加反映 或近距增傷

如果個素材愛用999 而且有得繼承
答案係會

即係有空位就繼承空位先,無空位就繼承落去有符號既位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞