美國讀書終於畢業 你問我盡量答

167 回覆
7 Like 23 Dislike
$2500港紙?
美國妹? can be from China
租間房/basement都要USD1000啦
二千五港紙講笑咩
I lived in College Point and went to Flushing for Chinese groceries and dine.
讀邊間?
我係bay area絲打
德州係唔係歧視好嚴重?
我以為佢生活費唔計租樓,bay ridge嗰邊租樓$700搞掂。不過我唔係住嗰邊,計埋租樓同日常洗費$1600左右
1000租數,300伙食,80交通,150雜費
咁師兄有冇諗過加入軍隊
或者可能嗰班Sjw都驚咗武漢病毒
有曬疫苗都賴死唔敢出街
美國人係咪書寫唔係太路文法?
https://t.me/joinchat/ll4y1YsxYsxkNzhh

我哋都係以90後香港人為主,大部份都係中學、大學移民紐約,有少部份係專業人士短暫工作。以CUNY, SUNY學生為主,都有部份係NYU
美國人同香港人有咩分別
ching紐約?我八月中會去Binghamton University讀PhD,雖然唔係NY但起碼係紐約州啦😄
依家仲係到搵緊屋,同埋訂機票(冇哂直飛)。
I passed through there at least 20 times before. Stayed in the town about 5 times on my way to and from Toronto.
It is 6 hours drive from Toronto and about 3 hors south east to NYC.
The town is in the middle of "no where".
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞