美國讀書終於畢業 你問我盡量答

167 回覆
7 Like 23 Dislike
香港人少 有啲女食齊晒食個圈啲仔
你偏好asian定鬼?
可能係我平時係NYC少遇到啦 係外洲應該幾多下
好睇人 有啲的確好nice 我地啱啱黎到都遇到 不過有啲專呃自己人 尤其是做老闆嗰啲 出1/3最低工資都覺夠膽死
想知NYC呢幾年係咪真係亂咗好多
上次去已經係15年
做過救生員 補習 餐廳 奶茶鋪
最深刻係係做救生員 嗰時16歲 毛都未生齊就同frd去咗做
係,衣食住行唔算貴不過冇其他主流地方咁多姿多彩
racist唔多唔少實有 不過自己好好彩 基本上冇遇過到
識佢地就冇barrier嘅 我覺得同abc熟會易過同鬼妹
好多時唔一定要英文native 先熟到 係要有共同興趣會成日一齊玩
融合嘅話 我真心覺得美國人好welcoming 真係唔會介意你邊度嚟或者英文好唔好 最緊要係自己唔好怕羞講 人哋聽唔明就慢慢講多次
而家仲偷緊
呢啲咁大件事 一定係見到直接冧
食過幾多條女
食過幾多個港女
諗住做邊行
邊行易搵工
女朋友嘅話偏asian 始終文化相同啲
讀U? 搵到學校未?
我覺得係 好多癡線佬同hate crime 尤其是係subway
finance/banking
CS Engineering Accounting 同Pharmacy 都易下
NY梗係NYU Cornell Columbia呢啲 可以試下報咗先 同埋都要睇下你讀咩
acct 同 pharmacy 估唔到會易搵工
同隔離澳洲 po 好唔同
巴打你邊個州,唔係東西岸邊主要城市應該會少d左膠
我冇tg呀 你可以講下你基本資料 我再睇下幫唔幫到你 you can ask more detail questions 反正我隔離中 好得閒
acct開始越來越多人讀 pharmacy 咁難讀 基本上一畢業就搵到工 nursing 都係
食過美國妹未?
NY, 我覺得係呀 因為much more diverse 東西岸邊城市咩人種都有
未 廢仔一個 上到U淨係掛住讀書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞