杭州張柏芝租碌架床:我想在香港買樓

105 回覆
10 Like 151 Dislike
幾錢Q?
港漂當中不少擁有高學歷,而且年輕肯捱,也有不少已進入香港各專業界別,未來的香港,可能是他們的
係美國見d 大陸人入鋪頭對住黑人/白人
都係用普通話問野
人地完全唔識先死死地氣講簡單英文
仲要話人咁大間鋪無人識講中文
痴痴地
Grace很努力適應香港的生活,但她覺得不懂廣東話,就難以融入香港,「剛開始的時候,我覺得香港人比較排斥大陸人,我說普通話問時間或者問路,沒有人理我,就是覺得不太友好吧。」

自己唔學廣東話就話人排斥佢

其實真係好少國家嘅人會囂張到逼外國人去講佢地嘅語言
你試下去歐洲 美國用廣東話問路

你個例子太誇張姐
依家極其量係法國用英文問路
講真又有幾多香港人唔識普通話
估都估到佢講咩啦
唔鍾意 排斥 未認
唔明呢樣有咩好掩飾

就係唔識大陸語

點解假設我要識
腿張開咪得囉
死番上去啦...
係美國見d 大陸人入鋪頭對住黑人/白人
都係用普通話問野
人地完全唔識先死死地氣講簡單英文
仲要話人咁大間鋪無人識講中文
痴痴地

我上次係日本旅行
見住2個蝗嬸係咁同個日本收銀員講普通話
明知人地唔識聽都照講 仲用普通話係屌人唔講道理 真係痴撚線d支那人
冋我住
蘋果都請左唔少蝗
成日用蝗字做蝗打手 痴撚線
她在北京讀完大學後,想出國闖一闖,無論她去香港或是英國進修,教育基金也能夠應付,但香港相對英國來說較方便,父母容易找到她,於是她便考進香港大學。

分裂國家
屌你老母香港d後生爭氣d啦
班大陸仔係真係好撚博 去interview 就見識過
咪撚淨係識屌人大陸仔
利申:廢J
$350

唔好意思, 唔啱
依家香港嘅大學好多呢啲大陸學霸,讀書真係好叻嘅。
同埋,佢講嘅電子付款問題,呢個唔係香港嘅技術問題,但大家嘅理財觀念唔同,未接受全面電話支付。
把聲似張柏芝咋下話?
本身都有錢女黎啦
黎得香港讀碩士, 碌架床又係D 標題性既新聞
番大陸啦7頭
港漂當中不少擁有高學歷,而且年輕肯捱,也有不少已進入香港各專業界別,未來的香港,可能是他們的

好合理,所以我地先要努力
一次性交一年房租

好合理,所以我地先要努力

理性面對競爭就岩喇
房租係一次性交?
一次性交一年好抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞