[A/I]黑騎士白魔王 26號出新降臨 (11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
抽到5星機率係12.8%, 呢個係一個好高既數值, 只要你平時有扶呀婆過馬路你都可以抽到5SS出黎
12.8%係理論值, 不過唔太非既話中SSR率係幾高既, 非洲人99%都唔會中架喇

首抽必送啱職SSR, 頭10抽先係首抽, 無話邊隻好, 只要啱你個職就可以了, 最好中2張啱職SSR開波

Apps link
IOS: https://appsto.re/jp/7ygqib.i
AN: https://apps.qoo-app.com/app/3922

巴哈【心得】職業各分支主動與被動 by libra2001
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=89&tnum=2

巴哈 【討論】戰鬥系統剖釋 by iam_hungry
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=8&tnum=6

巴哈【心得】【Hunter】按到手抽筋的忍者 心得分享 by tdrh169625
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=73

巴哈【其他】戰鬥貼圖用語(粗略翻譯) by rose1212
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=59

連登公會列表:
LIHKG一團
LIHKG二團
LIHKG三團
LIHKG四團
LIHKG五團
LIHKG六團
LIHKG七團
LIHKG八團
LIHKG九團 (搵人重開啦)
LIHKG十團
LIHKG十一團

BY 媽!我好亂呀
Q&A:

Q: 新手教學有無得SKIP?
A: 右上角SKIP, 可以SKIP頭3場新手教學, 1-4同1-5一定要正常打

Q: 邊個職最好?
A: 暫時咁多次公會戰都係 法 / 賊 排頭3
法 - 血薄攻高
賊 - OP職, 可以玩BUFF/DEBUFF, 回復, 減CD, 仲可以CUT人大技
戰 - 坦, 挑釁人保補
補 - 可以無上面3職, 但一定唔可以無補, 厡生帶復活技

Q: 首10抽有2張SSR以上, 但唔係我玩緊個職, 洗唔洗重刷?
A: 你可以選擇轉職, 啲點唔會浪費, 因為3轉要所有職都2轉
如果唔想轉職既放個AC上嚟送俾巴打啦

Q: 點睇自己張卡啱唔啱職?
張卡下面有4格, 對應番自己個職有無加成
下圖就係啱補用既SSR

Q: 首抽後抽極都抽唔到啱職SSR, 係唔要棄驚?
A: 唔洗咁灰既, 有啲啱職既SR 都好好用, 換一換可能打得更好
Q: 首抽後連啱職既SR都無, 係唔要真係要棄驚?
A: 船到橋頭自然直, 柳暗花明又一村, 聽日一定會抽到既

Q: 點解我換唔到隊入面啲卡?
A: 每個職第1隊係自動生成隊, 系統會放哂你最高戰既卡同裝, 唔理啱唔啱職
想轉卡就要去第2-6隊自己換, 留意番自己手動著上身既裝係唔賣得番出去, 只可以分解

Q: 點樣加好友?
A: 啤酒頁 > 右上 "+" > ID檢索

Q: 點樣退公會?
A: 公會頁 > xxx設定 > 右邊 xxxx拔xx

Q: 點樣入公會?
A: 公會頁 > 右二 加入申請下面 > 會見到加咗好友既公會, 禁申請就得

Q:點樣刪好友?
A: 啤酒頁 > 第3格 > 禁住好友 ICON > 人仔隔離有個橙色心 > 解除

Q: 點樣開關可以比公會既人見到?
A: 去公會聊天果頁 > 禁支旗隔離個倒三角 > 第三個劍icon
記得有卷齊齊打

Q: 點樣打公會戰?
A: 去公會頁面 > 禁右上角橙掣 > 戰場予約
公會戰有2個時段, 基本上LIHKG團都係打 HKT 2100 / 2200
2100 係第1場, 2200 係第2場, 記得2場都予約, 到時上嚟打, 唔好賣隊友
每場再分 A B C D 隊
A隊分數係4倍, B隊分數係3倍, C隊分數係2倍, D隊分數係1倍
實力有番咁上下既去 A / B 隊打, 上唔到線既去 C / D 隊, 雖然係NPC 但都幫到手
每完半場可以作出戰場交換, 同盟友換位, 所以記得上線同盟友傾戰略

Q: 點樣升生產所?
A: 頭10LV 有咩素材就整咩裝, 上到10LV 可以揀4個生產所其中一個繼續整
轉工場要買書轉, 轉完由10LV 起計, 舊有工場等級不變
升級會有新裝可以整, 若然沒有, LEVEL未夠

Q: 點樣升採集點LV?
A: 有人支援你果時就可以加EXP, 升邊個除你喜歡, 當然愈高LV 出既嘢就愈好啦

Q: 點解有啲裝整完之後唔賣得?
A: 1 - 合成濟, 件裝合過就唔賣得
2 - 裝備濟, 件裝裝過上身就唔賣得, 唔包括自動裝果啲 (即係第1隊自動生成果隊)

Q: 點樣升RANK最快?
A: 基本上隻GAME 係無限體力, 五湖四海皆兄弟, 亂入人場唔扣體, 所以無體就亂入打到升RANK 啦
P.S. 加咗FD子可以一齊刷肥打降臨都唔扣卷

Q: 點樣升角色點最快?
A: 打公會戰 (每場幾百至千幾, 視乎打咗幾多GP) / 升RANK (1轉500P, 2轉1000P, 3轉1500P)

Q: 點樣綁定帳號?
A: 右下角MENU > その他 > xxxx設定 下面果個 (第5個)
可以綁 line / facebook / twitter, 可以完美解綁, 當然建議你地一定要綁 ac 啦
注意:機種轉換啲石會無哂,有償石都會清0

很重要所以要講三次

Q: AN轉AN / IOS轉IOS 啲石會唔會無哂?
A: 唔會

Q: 點樣引繼?
A: 熄APPS > 開GAME > TOUCH TO START 下面 引繼

Q: 點樣整頭飾面具改名轉性?
A: MENU > 左二人仔頭 > 右下 xxxx設定

Q: 我明明有補血有打人, 點解得0%?
A: 你有着裝就會加%, 出多個箱既機率嚟, 作用唔大

BY 凍檸啡
通關條件解放解釋:

復活薬を使わずにクリア
無用復活藥過關

XXX秒以内にクリア
XXX秒內過關

1スキルでXXXダメージ以上与える
1下技能打超過XXX傷害

全員(or自分)が死なずにクリア
全體(or自己)無死過關

オートモードを使わずにクリア
無用auto mode過關

ジョブスキルをX回以上使用する
用X次以上JOB SKILL

召喚スキルでボスを倒す
用召喚技能打死BOSS

Xチェイン以上でフィニッシュ
X chain以上finish

ボスに必殺を使わせずにクリア
唔俾BOSS出必殺過關

無双モードでボスにとどめをさす
無雙MODE尾刀BOSS

BY quesa

Q: 課完金收唔到石點算
A: 無石收到可以試下send email去kuro-kishi-support@grani.jp

title:決済ができても魔宝石が反映されなかった

content:魔宝石X個入り買ったんだけど、反映されなかった。

ID:
注文番号:
注文日:

買左邊個就寫返X個
ID寫返而家你自己個角色名,下面2個開返你email抄返落去

AN
[/quote]

IOS

直接叫google退錢係可以
但好似有人話退完俾人lock左課金定點
搵官方先好D

by quesa
新post推推
之前條友1001唔開
其實隻game係日本果邊多唔多人玩?
衝得快 棄得快,下下都肝盡 唔悶有鬼

yes 等佢出新嘢先回鍋
呢排玩緊Zelda,爆咗機嘅話我會番嚟架,等我呀

要玩爆Zelda 應該要玩到2046 太多隱藏野

應該唔會嘅,我呢排晚晚都煲緊,一個月應該差唔多
今日忙到無時間
之前條友1001唔開

唔好意思掛住肝忠臣冇留意
冇追post
咁多位有冇掛住我
咁多位有冇掛住我

一團難民
咁多位有冇掛住我

屌你
一團難民

你2日無on
卡卡地關可以點
點打都打唔到3皇冠(第一次見4天王個關)
一團難民

你2日無on

我兩日都喺度呀巴打
開裝備欄要求果粒SR 龍鱗
刷NORMAL 定係HARD 好?
HARD 會唔會易出D?

兩格都係刷normal 未試過刷hard

我依家刷緊HARD, 三盤大約出一粒
NORMAL 個機率會唔會差唔多?
如果差唔多, 我就刷NORMAL 算, 因為快D
公會收多個戰士 戰力不限 有心玩就得...有興趣就留ID

我依家刷緊HARD, 三盤大約出一粒
NORMAL 個機率會唔會差唔多?
如果差唔多, 我就刷NORMAL 算, 因為快D

你講龍淚刷normal啦
我刷素材順手都拎左百幾粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞