下週一 同類綜藝對憾 ViuTV 《嫌疑事件簿》大戰TVB 《死因有可疑》

81 回覆
38 Like 2 Dislike
下周一(14日)晚上10時半播出他有份主持的綜藝節目《死因有可疑》,與郭子豪、張秀文、何廣沛、游嘉欣等玩查案遊戲,首集嘉賓有周柏豪和鄭融,預告稱眾人要在兇案現場根據線索尋找兇手。

無獨有偶,ViuTV亦於同日同時段播出同類綜藝節目《嫌疑事件簿》,參與節目的有張建聲、陳凱詠(Jace)、談善言、黃溢濠、歐鎮灝、李炘頤、顧定軒、陳海寧、湯駿業、梁雍婷、米露迪、麗英及易健兒等。張建聲等晚上在IG表示明日舉行直播為節目做宣傳,而宣傳海報上寫住「鬥智推理!還原真相!以演技解開迷團!」

https://www.am730.com.hk/news/%E5%A8%9B%E6%A8%82/viutv%E5%A4%A7%E6%88%B0tvb-%E5%90%8C%E9%A1%9E%E7%B6%9C%E8%97%9D%E7%AF%80%E7%9B%AE%E4%B8%8B%E5%91%A8%E4%B8%80%E6%AD%A3%E9%9D%A2%E5%B0%8D%E6%92%BC-270965?fbclid=IwAR2eRUPiVrPcBZoCTrkc_bwXElVSrSVjGJJfWTU0-c1IyOPp3rr7-E1qpqY
點解呢次變左viu跟人
死因有可疑我最少三星期前已經見到tvb賣緊預告
咪又係天下文章一大抄

支那野做左幾季啦都
第一集就一事無成,節目收視仆街有保證
支那咪又係抄韓國套犯罪現場
咁你又啱 不過Viu黃架嘛 (好似係) 拎紅色概念壯大黃圈唔怕 大不了咪叫mirror上去囉
劃番清界線先
我就冇咁嘅意思嘅 quote你只係想糾正番你
唔想俾人覺得99係抄垃圾CCTVB姐
利申唔係VIU打手 但就一定唔撚柒會睇TVB
我知呀 你唔講我都唔知韓國有呢套野

只係順帶一抽 VIU呢個字宜家同免死金牌冇乜行別姐
據知《嫌疑事件簿》早前已經完成錄影,主持人有張建聲、談善言、陳凱詠(Jace)、鄧麗英及歐鎮灝(George)。而《死因有可疑》就喺5月底開工拍攝,拍完得唔夠2星期就要完成後期剪接
死因有可疑 我即刻諗起呢兩年d 浮屍 跳樓

垃圾TVB
係tvb知viutv播

所以拿拿聲抄喎
人哋ViuTV搵埋班後生兼出名KOL撑場 (麗英、Creamy、Dee姐),CCTVB淨係搵一事無成撑場,仲話想吸引年輕人
Jace
米媽
仲要抄人哋套電影名
無線已經等於以前嘅亞視
就算同隔離台做同一樣野
都有陣柒味同老人除
仲睇tvb 死全家
睇呢兩個就夠
有Dee 姐
Jace 米媽 麗英

TVB行撚開啦
tbb又抄
準備輸咗嗰陣唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞