東涌樓討論 (1)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
真係要等10年+後
東涌雖則交通費較貴,不過如果加埋樓價,普遍都係平過出面正常市區,計埋未來三十年車費正常升幅都係平過市區樓。

同埋東涌車位較市區平,整部電車真係無得輸

不過點解宜家青馬冇左橋費,巴士唔鳩減價嘅?
千其唔好信呢個世界有減價
唔減都咪撚加吖...
Btw 巴打返工返邊頭?
其實有全月通之後, 我唔覺得東涌交通費好貴
唯一係生活水準我覺得真係貴, 尤其買餸真係貴到HIHI,
餐廳又無真係好平價野食
南區, 我每次諗到都想喊
Wtf...諗好點搭車返工未?
譚仔
或者駁去富東邨條橋有間十足風味,佢每日有特價燒.味飯,29好似,好食嘅放心。

窮人恩物
黨鐵到中環轉巴士應該係最快
希望個半鐘返到
呢個真係抄低先
我已經諗住牛角次男坊3X蚊既牛角飯算
東薈城fusion 入面d 兩送飯 長期見好多人買
夜晚都有咁平?
有時星期六日會去食下午茶。

二期有間叫鍋處,打邊爐,好食嘅。
藍天下要有間叫my Thai, 佢外賣menu$38連飲品,者係抵食唔差。
我食過百佳 d飯覺得真係麻麻
師兄D推介好有用!
咁我可以多D選擇

牛角唔知...我上次行過係食午飯, 我以為晚餐係一樣
因為佢好似唔係套餐黎
我就係驚啲巴士兜晒成個東涌北先出市區
遲啲咁多屋苑同屋村 上高速公路嘅迴旋處就只係加多一個....
呢家居屋未入伙 朝早迎禧路轉左上迴旋處都有少少塞
好難想像到時填海區入晒伙會塞成點
住藍天海堤東堤就算映灣4期 只少可以行出地鐵站
東涌北淨係公屋圍城都知玩撚完
還好朝早青馬個邊都仲未塞車
屯門元朗錦上路開始發展, 個邊會GG過東涌好多
有辣有唔辣啦, 希望到時多返民生野
不過還好東涌市中心都無乜位置再發展
所以市中心個邊應該環境都會KEEP住OK
聽AA講好似遲下旅遊巴巴士站個邊會收返黎起商業用地
有無人知東涌啲診所醫生係咪都係麻麻地
搬左入黎半年多啲,so far都未睇過
你指紅色圈果個位會收返?

聽aa講話係, 我睇緊海堤時佢提我要留言風景會擋到
喊出黎屌佢老母,希唔好太高啦
師兄你屋企咁高...起左都擋唔到啦
好似同NOVOTEL 齊頭
希望係開city gate 3期入湎一田donki muji宜家啦。
係開辦公室office
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞