花蓮6日5夜一問

12 回覆
2 Like 2 Dislike
最近同朋友plan去旅行 ,上google睇又見唔到啲特別既景點
Search得啲睇景既地方
搵唔到其他野
有冇巴打有建議?
e.g. 夜生活

利申 6個人 sem break旅行
花蓮無乜野玩喎 一係過台北 一係去宜蘭
花蓮冇乜夜生活
有人話花蓮係 好山好水好無聊
花蓮通常係玩三大路線,太魯閣、縱谷、海岸
然後可以留半日係市區行
通常三日半,當然你要細玩玩幾耐都得

然後建議南下去台東,有時間去埋綠島
再想問可以留TG/Facebook,可以同你傾下
花蓮玩遊山玩水,慢活。
夜生活:小規模夜市
同問
有肥仔千祈千祈唔好去夜店,試夜生活 一係你地叫佢stay係酒店 一係就一齊唔好去
同肥仔一齊去真係成班晒時間晒錢
巿內景點(個人認為好流)半日行晒
七星潭睇日出+出海賞鯨一日

可以包車行蘇花公路睇風景,去埋南方澳食海鮮,蘇澳浸冷泉

夜巿,花蓮個東大門夜巿得個大字無野好食,建議你分一兩日去宜蘭,其中一晚去羅東夜巿
巿內景點(個人認為好流)半日行晒
七星潭睇日出+出海賞鯨一日

可以包車行蘇花公路睇風景,去埋南方澳食海鮮,蘇澳浸冷泉

夜巿,花蓮個東大門夜巿得個大字無野好食,建議你分一兩日去宜蘭,其中一晚去羅東夜巿

Thx
樓主你幾時去?我30/5-2/6
我想報個溯溪既one day tour 但佢最少要2條友 睇下有無機會一齊
樓主你幾時去?我30/5-2/6
我想報個溯溪既one day tour 但佢最少要2條友 睇下有無機會一齊

你有冇telegram 私底下講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞