支那國已經係年輕人心目中嘅世界地圖消失

112 回覆
37 Like 4 Dislike
兩個同事同期旅行
一個日本一個上海
日本啲手信放半日食晒
上海個啲放到臭 掉晒

上海有咩手信
就算去完都唔好意思拎出黎

攞出嚟以後做獨家村
咁點睇咁多大學生返大陸做intern 拎經驗搏入中資?
兩個同事同期旅行
一個日本一個上海
日本啲手信放半日食晒
上海個啲放到臭 掉晒

上海有咩手信
就算去完都唔好意思拎出黎

上海
白兔糖
支那國得返西藏有興趣去
支那國得返西藏有興趣去

西藏,新疆,台灣,香港,澳門都不是支那

http://startupbeat.hkej.com/?p=13029呢個已經係兩年前嘅調查,我深信依家只會更多人拒絕
係去唔係返
世界兩大禍害:1。支那人 2。回教徒

http://startupbeat.hkej.com/?p=13029呢個已經係兩年前嘅調查,我深信依家只會更多人拒絕

訓撚醒未,現實係大把人口裡反中,身體很誠實
連登係社會係小圈子係常識吧身邊成班朋友同事都得閒就上深圳食野揼骨,完全無樓主身邊所講的咩返支國旅行就會背後笑佢呢回事

我都唔中意支國但現實係成班個個用大陸網睇片睇漫畫聽歌淘寶網購口裡說不身體卻很誠實

成日話咩反共根本只係得成班連登仔係到圍爐取火
記得去北京果時機場門口一出
即係有沙入眼
行左100米都冇上巴士,鼻屎即刻多左幾粒
連登係社會係小圈子係常識吧身邊成班朋友同事都得閒就上深圳食野揼骨,完全無樓主身邊所講的咩返支國旅行就會背後笑佢呢回事

我都唔中意支國但現實係成班個個用大陸網睇片睇漫畫聽歌淘寶網購口裡說不身體卻很誠實

哦,咁係你同你班朋友水平低者
而家不知幾多後生仔上去 不過只限深圳 東莞

以事論事者宜家講緊大眾我唔知你同你班朋友又幾高水平

以事論事者宜家講緊大眾我唔知你同你班朋友又幾高水平

唔通你做中資機構? 我可以第一手話你聽,後生仔買旅遊保險唔係星馬泰日韓,就係美加澳紐歐,極少數去之那佢哋都只係話工幹。話去支玩嘅幾乎全部都係五十歲以上嘅廢老
利申,做過保險,主打旅保,有幫手對數所以知
大陸暫時仲值得去既只有西藏 雲南
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞