大S :「吃蝦一定要男人幫你剝!」 

261 回覆
397 Like 175 Dislike

剝蝦都要分男女?內地真人騷《幸福三重奏》請來多對夫婦參加,台灣女星徐熙媛(大S)與老公汪小菲是其中一對嘉賓,在近日播出的一集節目中,大S發表的「剝蝦論」引來熱論。當中大S向日本國寶級乒乓球運動員福原愛表示,自己從小都是由爸爸幫她剝蝦殼,「我媽說過,吃蝦一定要男人幫你剝!」因此如果老公不幫她剝,她就不吃。

大S「剝蝦論」一出隨即引來熱論,有人指標籤另一半,叫他們好好學習,亦有人指「大S根本男人的殺手啊!」、「大S厲害的地方是,不僅調教好自己老公,還幫著把別人家老公調教好了」,不過亦有人認為大S太「公主病」,「公主癌發作」、「你咪吾好食囉」。

不論男女,都有人認為另一半應該剝蝦,「老公一定幫我剝」、「從來都係我老婆剝」,有人則指「剝殼唔緊要,唔係老奉咁樣叫我剝咪得囉」。

延伸閱讀:
大S徐熙媛宣佈同汪小菲離婚 結束10年情
https://hk.appledaily.com/entertainment/20210605/BDX3FFPBCZEHNEX2XQJ7R25KQM/
閪女人
臭雞,購女人
咪撚食
剝咗十年先識走
香港 大大與小妹 咪又係興呢樣野
係咪個男人冇錢
有人則指「剝殼唔緊要,唔係老奉咁樣叫我剝咪得囉」

我自己都會幫女友剝嘅
但佢每次都會好appreciate
我又覺得ok
大S老奉咁就
細個老母剝, 而家就女朋友剝
我都係咁話 我甚至幫老母同屋企人剝埋都得
但唔可以好似佢咁老馮咁
咁蕭都一定係女人吹嘅
點解係一定 拓也哥又係女人阿?
我老公都會幫我吹
食屎啦奶共閪
大個左食蝦已經習慣用個口剝殼
所以唔洗人幫,亦都唔會幫人
如果對方頂得住我用個口剝既咪試下
我懶得剝 連殼食埋
另一半幫你剝叫浪漫
要另一半幫你剝就係公主病
巴打含撚應該幾勁
點解佢個妹正常過佢咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞