三星S8虹膜辨識遭輕易破解

21 回覆
4 Like 2 Dislike
工具只係一部相機, 一部printer...同埋一隻隱形眼鏡

又話好安全既...乜咁化學架

有片...
https://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/5/23/15680268/hacker-galaxy-s8-iris-scanner-ir-image-contact-lens-starbug
咁撚麻煩
輕易?
咁都唔叫易呀? 三叔吹到世界級保安黎架
搞埋d唔等使既野, 呢d咪畫蛇添足囉
咁都唔叫易呀? 三叔吹到世界級保安黎架
搞埋d唔等使既野, 呢d咪畫蛇添足囉

好撚廢wo 真係, 呢幾樣野都輕易用到,
用番指紋咪幾好,on99
嘩, 咁危險, 用一部紅外線相機+printer+隻con就破解, 都係用指紋安全D
It’s also not Starbug’s first impressive hack of this nature. In the past, he’s re-created the fingerprint of Germany’s defense minister Ursula von der Leyen using pictures of her fingers, and was one of the first to bypass Apple’s TouchID with fake fingerprints just days after it launched.

條友咩來頭
It’s also not Starbug’s first impressive hack of this nature. In the past, he’s re-created the fingerprint of Germany’s defense minister Ursula von der Leyen using pictures of her fingers, and was one of the first to bypass Apple’s TouchID with fake fingerprints just days after it launched.

條友咩來頭

Starbug係代號黎, 條友叫Jan Krissler
德國hacker組織Chaos Computer Club成員
之前係相片度複製到指紋解鎖咪係佢囉
不過上次搞指紋好似複雜好多

條友咩來頭

Starbug係代號黎, 條友叫Jan Krissler
德國hacker組織Chaos Computer Club成員
之前係相片度複製到指紋解鎖咪係佢囉
不過上次搞指紋好似複雜好多

原來係咁
三叔打手表示,指紋鎖都好易破,切左對方手指落黎就得。

獨一無二的虹膜結構難以被複制,因此安全性極強

呢個世紀笑話黎架

唔整好地地, 整左反而係漏洞黎
真係笨柒先買三叔

呢個世紀笑話黎架

真係笨柒先買三叔

認真講,虹膜解鎖現實使用上係慢過指紋解鎖好多。
要用虹膜解鎖要先拎起部機,著mon, 眼要對正部機,解鎖。(如要加強認證仲要眨一眨眼)
做得咁多動作,指紋鎖拎起部機嘅同時已經解左鎖。所以虹膜解鎖做卓頭野就得,真係用就唔會係首選。
當然,啲三叔狗仔同打手又會同你講,差果幾秒鐘算得乜黎轉移視線,漠視虹膜解鎖唔夠指紋解鎖好用嘅問題。

呢個世紀笑話黎架

真係笨柒先買三叔

要用虹膜解鎖要先拎起部機,著mon, 眼要對正部機,解鎖。(如要加強認證仲要眨一眨眼)
做得咁多動作,指紋鎖拎起部機嘅同時已經解左鎖。所以虹膜解鎖做卓頭野就得,真係用就唔會係首選。
當然,啲三叔狗仔同打手又會同你講,差果幾秒鐘算得乜黎轉移視線,漠視虹膜解鎖唔夠指紋解鎖好用嘅問題。

我係褲袋拎出黎已經解左訴 ..
Iris 係好, 不過應該係雙重驗證唔好單靠指紋或虹膜.
痴線仲簡單過指模

好懷疑三星所虹膜係流野來

呢個世紀笑話黎架

真係笨柒先買三叔

咪就係成日整埋D唔等使既功能當噱頭
之前個隔空掃mon已經戇鳩鳩成日掃唔到
而家直頭整個漏洞出黎

btw, 三叔班打手仲唔入黎解畫既 死撚哂呀

呢個世紀笑話黎架

真係笨柒先買三叔

咪就係成日整埋D唔等使既功能當噱頭
之前個隔空掃mon已經戇鳩鳩成日掃唔到
而家直頭整個漏洞出黎

btw, 三叔班打手仲唔入黎解畫既 死撚哂呀

既然大家咁比面,事不宜遲,有請三叔出黎為大家表演下
[url][/url]
班打手又護主
班打手又護主

班柒頭連入都唔敢入, 直頭扮睇唔到
狗餅真係ON99....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞