【一齊練寫字!】連登筆友計劃 (伍)

111 回覆
7 Like 1 Dislike
先多謝肥貓玩萄提子巴打, 辛苦哂你搞第4回

今次第5回同以往幾次有啲分別,
首先今回筆友方式只係得實體信
各位諗清楚先參加

另外表格都有更改, 之前根據年紀同興趣配對,
但仍然有大量人只join不回,
所以今次無左呢2項選擇。

今次我會Random俾巴絲們一條題. (如下)

俾你同對方寫第一封信個陣回答返,
大部分題都不同, 全部根據表格答案而定

交表前留意返:

1. 每個email只可以交表 1
(筆友唔啱你可以email我, 會再配俾你, 唔洗玩分身, 見者即block)

2. 每人獲配一巴一絲 + 問題卡1張

第伍回表格:
https://goo.gl/forms/Oeqvk9tePTSTNKY12

截Form時間:
5 ‧ 26 星期五, 晚上 11時正

筆友須知:

i) 大家收到配對後, 可以email同對方簡單介紹下自己,
然後直接問下人想寄信 / 收信先,
其他可以留返係信裡面講

ii) 如果巴絲收到完全無上文下理、 九唔搭八既回覆都可以email話返俾我知.

iii) 上3次都有好多人參加完但唔回信, 個堆email已record, 亦會較少分配俾各有心寫信既巴絲, 無謂浪費大家時間.

iv) 如果對方3日都無聲氣, 可以話我知, 等我record返

要講都講哂, 祝大家書信快樂!
幾可愛個logo

多謝絲打
好耐無畫過, 顯醜了
見唔少人都唔識點開個靚頭,搞到錯失左一個機會,
咁我就係度分享下大家點樣可以開個頭開得靚仔少少。

要吸引人地覆你,最緊要係你寫嘅野要真誠。
可以先介紹下自己,番咩工讀緊乜,幾大,平時鐘意做乜,性格點樣呀...
你可以唔寫咁長,不過你唔好寫太短。
你send句"hihi 我係你筆友"就完嘅話,其實冇人會想覆你。
要人地開到聲問你其實幾肉酸,初頭見有時間就回左人信先,
show俾人睇其實你都有心同佢做筆友。
如果人地真係好唔岩自己,好似樓主咁講禮貌地同對方講清楚再搵樓主配過。
見唔少人都唔識點開個靚頭,搞到錯失左一個機會,
咁我就係度分享下大家點樣可以開個頭開得靚仔少少。

要吸引人地覆你,最緊要係你寫嘅野要真誠。
可以先介紹下自己,番咩工讀緊乜,幾大,平時鐘意做乜,性格點樣呀...
你可以唔寫咁長,不過你唔好寫太短。
你send句"hihi 我係你筆友"就完嘅話,其實冇人會想覆你。
要人地開到聲問你其實幾肉酸,初頭見有時間就回左人信先,
show俾人睇其實你都有心同佢做筆友。
如果人地真係好唔岩自己,好似樓主咁講禮貌地同對方講清楚再搵樓主配過。

多謝巴打詳盡講解
完全係心聲, 希望有心寫信既巴絲留意返
今次我會截左form先配對
最快星期六先有email通知大家

thanks 絲打
黃雨下推Po
暫時絲打多過巴打
繼續Pish
無email即時少左好多人
繼續推
Round3如果我寄咗第一封信比人,等到以家無回音,洗唔洗record埋
Round3如果我寄咗第一封信比人,等到以家無回音,洗唔洗record埋

無人report你應該唔洗驚
反而你應該report返唔回你條友俾我知
已填
show一show呢2年收到既信,
推下po先

截至下午4點, 目前巴絲分佈如下

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞