是咁的,我嘅職業係ptbf 終

845 回覆
800 Like 9 Dislike
金神
今晚晚飯食餐蛋飯
今日食咗午餐肉 諗起金哥金仔
一晚追到live
金仔老豆好型
加油啊
希望會出書
講親情真係冇得輸
會好想喊
咁快終!!??
「因為佢咁話我,你嬲?」

為我生氣,代表我是你重要的人

老豆無望我,反一反白眼:「好心你廿幾歲人咪咁多性幻想啦。」

「係係係,你話乜咪乜。」我露出勝利者嘅微笑

由以前到而家,都係咁唔老實

「咁你事實上做緊嘅兼職男朋友又係咩一回事呀?」

我諗一諗,就諗翻阿文嘅譬如

其實真係好貼切

「當一個女仔失去心愛嘅人,而被心痛每日每夜折磨嘅時候,我就係止痛藥。」

老豆望下我

「你做緊,我嘅止痛藥?我唔痛喎。」

仍然係,咁唔老實

咁我就奉陪到底

「無人話做你止痛藥喎,你係女仔咩?死老野。」

佢冷哼一聲:「哼,死仔包。」

你係女仔咩?

你係我老豆
Sweet過同d女既對話
金爸金仔
「點解係買依個?」

老豆望一望我,然後釋懷咁鬆一口氣:「無咩,純粹想要啫。」

我走入去,買咗,由於已經好舊,所以唔係特別貴

我拎住個袋同老豆離開信和

一行出門口,就有個女人走埋嚟:「喂~金哥,咁啱呀?做咩無啦啦今晚唔搵人地呀?」

個女人係輕熟女,樣就唔係話好靚,但勝在身材搭救,唔知佢係Candy、Sandy定Mandy

唔可以比佢拉翻老豆走

見佢想走近,我率先踏前一步,一掌頂住佢心口

「哇你乜水?咁猴禽嘅?」

「噢Sandy~唔好意思喇,今日我搵咗ptbf陪我。」老豆拉一拉我

「吓?ptbf?哦~又係嗰啲又要做雞又要攞貞節牌坊,懶係高尚死都話同我地有分別嗰啲仆街。」

Sandy推開我,好似要拍走灰塵咁用力掃咗個胸兩野:「估唔到你好依味野喎金哥。」

「哈哈,試下新野丫嘛,同你介紹,依個係金仔。」

Sandy打咗個突:「金⋯?你⋯⋯你個仔?」

「唔似咩?我就係又要做雞又要攞貞節牌坊,懶係高尚死都話同你地有分別嘅仆街仔嘅老豆。」老豆由始至終都保持住微笑

「呃⋯⋯我唔係咁嘅意思⋯⋯」

老豆拉我行過Sandy:「唔使搵我喇,你。」

老豆好撚型
總係覺得老豆係頭文字d入面個黃秋生
適逢今個星期某間戲院搞咗個「星際電影節」,將啲以太空為題材嘅電影重新上映,我就抓緊今次機會,同老豆睇一次戲

星球大戰、異形、引力邊緣、星空奇遇記、火星任務、星際啟示錄等等,一星期內每日唔同時段會有唔同戲上

而我地睇嘅係星際啟示錄,即係interstellar

事關前排明珠台播嘅時候老豆出咗外面玩所以無睇到,結果佢就指名要睇翻

準備尷尬啦,成套戲都係講父愛架

Interstellar依套戲,我同李星浩然入戲院睇過,又上網睇過,明珠台播嗰晚又睇,再加埋今次同老豆睇,已經係第四次

但每次見到主角睇翻仔女寄比佢嗰幾十年嘅訊息,眼淚都依然不受控制咁流落嚟
Live
準備睇第4次都喊但今次係2仔爺一齊喊 好正好暖好hehe
快d出文
正評lm
唔好咁快完得唔得
Live
加速啊金仔
夜媽媽有文表示開心
皮已正
好鍾意睇呢啲溫馨情節 雖然一路睇啲眼淚一路流落黎
唔好話老豆,就算對住老母都講唔出「我愛你」呢三個字,因為覺得好肉麻好難為情
正皮加速
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞