是咁的,我嘅職業係ptbf 終

845 回覆
800 Like 9 Dislike
金仔咁想結局一贏
話結局二太over果d係咪未睇遺書結局
完完全全將兩段時空交織埋一齊
就好似 miki呀金既小遺憾 由呀螢金仔去填補番
同埋將之前仙子既比喻埋個靚尾
睇到好感動
多謝金仔,希望出到實體書可以同遺書故一齊回味
金仔想結局一

結局一好d,有新生活。結局夾硬黎咁
金仔 期待ptbf實體書
金仔 期待ptbf實體書

多謝你
兩個結局人數不相上下,大家真係要投要拉票
呢個結局好tvb向

t乜鳩vb
因為tvb做膠左某d情節所以其他創作唔出現得嗰啲場景
多得你呢種cancer readers

行開啦,死忠唔係唔得,不過諗清楚咩叫tvb向先啦 膠完就睇估啦 cancer reader
呢個結局好tvb向

t乜鳩vb

行開啦,死忠唔係唔得,不過諗清楚咩叫tvb向先啦 膠完就睇估啦 cancer reader

前排先睇完遺書故
見到miki 繼承金仔既遺志
好好生活落去 仲幫到人
金仔成日咒人要背負死左既人生存落去
結果二正呀

結局一完得太快
呢個結局好tvb向

t乜鳩vb

咪就係話你咪乜鳩都話tvb向囉
你又有冇諗清楚我講乜啊?
真係膠都廢事俾你條on9仔
等出書
真係好好睇 用左兩日時間追完
決定要追埋遺書故
好好睇啊
會一直支持你
呢個結局好tvb向

t乜鳩vb

好啦,或者我講下點解有呢種感覺,其實唔係因為情節,而係女主角同男主角既性格同之前一路鋪排既性格唔同左

結局一雖然不是happy ending,但每個人既走向反而同一路鋪排既性格差唔多

結局二係happy ending,但之前情節令我覺得女主角比較傾向做9野既無腦女人,到結局就突然料事如神(唔好唔記得佢都係非常情緒低落),之前又一路都講緊男主角決定唔太理女主,因為唔想俾假希望,但女主最後又會覺得男主角就算自殺都會放唔低自己

我個人覺得呢種轉變似係為左結局而twist既,可能唔算tvb向啦,不過大家理解唔同,如果一句tvb向都不能接受,咁我收聲
呢個結局好tvb向

t乜鳩vb

好啦,或者我講下點解有呢種感覺,其實唔係因為情節,而係女主角同男主角既性格同之前一路鋪排既性格唔同左

結局一雖然不是happy ending,但每個人既走向反而同一路鋪排既性格差唔多

結局二係happy ending,但之前情節令我覺得女主角比較傾向做9野既無腦女人,到結局就突然料事如神(唔好唔記得佢都係非常情緒低落),之前又一路都講緊男主角決定唔太理女主,因為唔想俾假希望,但女主最後又會覺得男主角就算自殺都會放唔低自己

我個人覺得呢種轉變似係為左結局而twist既,可能唔算tvb向啦,不過大家理解唔同,如果一句tvb向都不能接受,咁我收聲

結局一都係happy ending黎
其實由頭到尾睇 阿螢都唔似會咁醒 反而金仔同miki嘅經歷同想法好似 襯好多
呢個結局好tvb向

t乜鳩vb

結局一都係happy ending黎
其實由頭到尾睇 阿螢都唔似會咁醒 反而金仔同miki嘅經歷同想法好似 襯好多

我都係咁諗
中意結局一多d
好多謝金仔既故 睇到好滾動
有睇遺書故,睇埋實體書結局,都係覺得結局一好d,自然d無咁格硬嚟。雖然之前投票投左同阿螢一齊
?miki唔係同金仔跳樓死咗咩?

買遺書啦

買遺書類啦 真係藝術品來
香港以外既話,Google Play都有

(而且好似平過書局)

我都記得係一齊跳左落去
失敗失敗
姐係金仔代miki跳左落去?
呀呀呀呀呀

之前金仔一路都好決絕 我相信唔到佢會中意呀螢
同埋覺得樓主係為迎合我地先作結局二
其實睇佢房有老鼠枱個下真係好心寒
不過遺書真係我第一次會喊幾次既書
遺書金我真係好掛住你
其實睇佢房有老鼠枱個下真係好心寒
不過遺書真係我第一次會喊幾次既書
遺書金我真係好掛住你

我都係 遺書金用條命保護miki 喊到我仆街
結局二
呢個金仔唔會係miki既金仔
一剎那改變金仔既係啊螢
你要幸福啊 金仔!
我揀二,有呼應返以前講仙子/魔法
而miki同金仔之間太深刻 無可能同其他人發展得咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞