是咁的,我嘅職業係ptbf 終

845 回覆
800 Like 9 Dislike
老豆
屌丫,睇到眼濕濕
唔撚要sad ending丫屌
阿爸!
依個ending
「對唔住⋯⋯對唔住呀金仔⋯⋯」阿螢㩒住我嘅手臂喊

令我發痛嘅力度展示出佢嘅愧疚

「係我嘅錯⋯⋯係我嘅錯⋯⋯」佢不停自責,但我仍然搞唔清楚狀況

「到底⋯⋯發生⋯⋯咩事?」

阿螢喊住咁話,阿潤保釋咗出嚟之後,就搵翻佢

「我知你仲愛我架螢螢⋯⋯見一面⋯⋯同我見一面好無?我真係捱唔住喇⋯⋯真係好大壓力。」

「我唔會再同你見面。」

本來,結果就係咁簡單,命運唔會糾纏交織出悲劇

但係,阿螢搵我,知道我今日同老豆出街嘅行程之後⋯⋯

咁我聽日都約人

於是阿螢搵翻阿潤:「我地見面啦。」

然後喺我會去嘅地方出現,等講出叫佢搵其他男人嘅我見到,見到佢同阿潤喺翻埋一齊,咁我就會呷醋,就會緊張

「你做咩又同佢喺翻埋一齊呀?你唔記得佢傷得你幾深咩?」正正因為對象係阿潤,所以阿螢覺得我會因為咁而著緊佢

但佢無諗過阿潤會帶刀出街

阿螢無同阿潤講過會見到我,所以佢把刀應該唔係特登帶喺身,而係時常帶備

帶刀嘅理由好簡單,就係如果有機會喺街撞到我,就出手殺咗我

殺咗我依隻多管閒事,令佢身敗名裂嘅臭鴨
點解要咁蠢搵條仆街冚家剷陪呀屌
點解要咁蠢搵條仆街冚家剷陪呀屌

男人不壞女人不愛
嗚呀呀呀呀呀呀
慘都係咁講喇 on9
我寧願你搵其他人激佢呀 又唔係唔知條粉皮咩性格
咁就完全唔叫愛金仔啦下話最多都係鐘意
我係金仔嘅話,一定會憎阿螢一世
老豆
屌你老母!
我係金仔嘅話,一定會憎阿螢一世
老豆

我都咁話
老豆
老豆

啊螢
慘都係咁講喇 on9
我寧願你搵其他人激佢呀 又唔係唔知條粉皮咩性格

無撚有錯
好搵唔搵搵返個痴線嘅黎搞
臭雞
如果阿螢搵嗰六百幾個追求者,是但一個陪

咁我見到,有可能呷醋,亦有可能祝福佢

但佢知道,如果我見到佢同阿潤走翻埋一齊,我一定唔會祝福佢地

要百分百可以激起我著緊嘅心,只有同阿潤出街先做得到

「我唔知佢會咁痴線帶刀出街架⋯⋯我唔知佢會想殺你架⋯⋯對唔住呀⋯⋯對唔住呀!」

我無力咁坐喺救護車入面,耷低頭

阿螢將我嘅手拉向佢

我連揈開佢隻手嘅力都無

到底邊個應該道歉?一大堆嘅錯誤融合成一個巨大嘅錯誤

如果我無多管閑事,就唔會招惹怨恨

如果阿潤無傷害牛奶妹,牛奶妹就唔會拜托我幫佢確認真相

繼續向上推的話,依個結果仍然搵唔到有任何一方應該要負上全部責任

係阿潤?但如果阿螢無約佢,今日依件事亦唔會發生

我唔知憤怒同憎恨應該指向邊個目標

我淨係覺得好攰、好攰

救我⋯⋯救我⋯⋯
22s!!!f5有文
屌啲竹昇妹真係麻撚煩
心入面,僅餘重要嘅人,都離開

奇奇係生離

老豆係死別

我,是孤獨的

我將手由阿螢嘅緊抱之中抆翻出嚟

佢絕望咁注視我

而我只係虛無咁望住救護車內嘅燈光,聞住老豆血水嘅味道

我好清楚,眼前嘅男人,已經變成屍體

「金⋯⋯仔⋯⋯」

我如同聽到動靜嘅喪屍,扭頭望向阿螢

我睇得出佢心痛,然後想將我攬實

我用自己僅餘嘅力量推開佢
不如撞番奇奇同奇奇一齊
次次都要喺最美好嘅時刻死人,黐撚綫㗎,屌你老味
屌 好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞