肯plan 旅行行程既男仔一定係好男仔!

125 回覆
128 Like 15 Dislike
頭盔先
隨意玩都有隨意玩既好處

不過Plan 行程係件好浪費時間心血既事
要夠細心 唔係是但塞個景點
要考慮嗰日天氣 有無車去 幾耐一班 嗰日會唔會多人
考慮景點之間係咪順路 會唔會無野食
叻啲既仲可以accommodate 到男女需要
唔會悶親大家
肯主動plan 行程 代表個男仔細心 有條理 負責任

不服來辯
過幾日同男友去京阪
我同佢都係第一次去
然後得我一個plan
你老味 我負責book 機票住宿
叫男朋友幫手plan行程 睇下有咩地方想去
佢話 得啦 你搞啦 我信得過你
做乜鳩
做乜鳩

同我男友一撚樣
問佢咩都話無所謂 你決定
做乜鳩

假如機票酒店都係男仔book的話
女仔plan返行程
你地又會點睇
做乜鳩

假如機票酒店都係男仔book的話
女仔plan返行程
你地又會點睇

2個人一齊去 緊係2個人plan 啦
你無份玩既!
仲有 我撚知你歡唔歡喜我嗰啲景點
一陣去到又西面
床上餵飽你咪得 其他隨意

叫你plan 個行程都唔撚得

唔撚俾你屌啊!
因為同女朋友去旅行,
男既只係志在晚上既享樂,
其他野wfc?

唔撚俾你屌啊!

洗費男方出 砌下都唔畀

機票住宿都係我比架
自己plan撚晒 唔洗理人
自私精 狗也不屌
行程住宿通常都係女友爭住做,我負責 plan 交通同比錢。
講到尾又係錢。

唔使港女出錢就得
樓主都講得o岩 如果連落力plan都唔肯就真係唔得掂
不過調返轉頭我對於係咪真係要plan行程呢件事好有懷疑 有時係咪大家對一定要plan好行程呢樣野太大期望?
路上有少少野唔o岩心水就燥
交通住宿景點果啲都算啦
有冇野食 點行點走 事實上好多contingency
我覺得有時唔洗plan得咁死
所以自己一個旅行時我都唔太plan 隨心而行有時仲好
同人去就因為人地對我有期望所以就落力啲plan啦
不過調返轉頭我對於係咪真係要plan行程呢件事好有懷疑 有時係咪大家對一定要plan好行程呢樣野太大期望?
交通住宿景點果啲都算啦

拿 所以我都話隨心去無問題
但係你隨心都起碼知道大概有咩景點去係啦係咪先

我男朋友係直程話

唔理lu~~~~~
唔好成日攞呢啲肯xxxxxxxx就係好女朋友男朋友嚟打飛機或者幫另一半打飛機啦

係咪好男女朋友平時自己感受唔到架咩
係要攞嚟講
以前我都有plan帶ex去富士山住左一晚睇日出,又遊左好多冷門地方

但最後飛左後同左第2條仔一齊
行唔行程唔重要
計下搭邊班車 時間幾耐個d 都要啦大佬
你估香港d 車去到咁夜咩
交通住宿景點果啲都算啦

拿 所以我都話隨心去無問題
但係你隨心都起碼知道大概有咩景點去係啦係咪先

我男朋友係直程話

唔理lu~~~~~

咁我唔知佢咁係點諗啦
去旅行應該點都對個目的地有咩景點有個瞭解掛
唔係去黎做乜
借啲e扑嘢去澳門都得啦
我覺得plan行程呢個過程好好玩
如果真係跟到哂或姐因爲突發事件用到後備plan都會有d成功感
上次旅行跟哂個plan最後竟然夠時間行多兩個景點
成班friend去得一個人plan

唔撚俾你屌啊!

洗費男方出 砌下都唔畀

機票住宿都係我比架

咁飛咗佢同我一齊好過啦,
乜都幫你plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞