拳願奧米加集中討論區33

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
阿修羅第一回合好似差唔多個個都有回憶
會講過鬥技者既背景
我可不會讓你瘦身喲
有種人類用智慧同技巧挑戰野獸嘅感覺
Lm
其實我會話虎鬥初先係穩八強
八強內戰我睇好初見
得初見無俾其他人屬性剋制
無傷美獸其實我都覺得勁到痴線
尤里同猛虎應該屬性刻制到剎那,太硬扭唔到
兩年後唔計啦
對抗賽尤里牙雷庵都應該有兩年前黑木級
王馬未出手唔知,但王馬係話對雷奄輸多贏少,即係當佢同技術雷庵係六四比,都有兩年前牙級

但兩年前既降神剎那已經比覺醒王馬打到仆街,而覺醒王馬面對猛虎基乎係一面倒劣勢,咁即係所有同覺醒王馬同級/之上既鬥技者都有能力打到剎那仆街:猛虎、尤里、初見、牙、黑木、黑人(?)
三輪小宇宙都好打過剎那
剎那強在狐影流夠偏門,羅剎掌同瞬步無乜人識,再加埋有二虎流外掛,但係一撞到黑木、王馬呢d對佢知根知底嘅人就好容易被針對,同類型仲有佐助同龍鬼,刺客型鬥技者一露底就弱幾班
狐影流同原雷心流個武術體系太簡單
但係至少雷閃嘅速度係知道都好難攻克
而瞬都只係掩眼法 破咗就無進攻手段
打擂台其實點都有啲不利

羅剎掌就中咗猛虎症候群
吹到太高攻又無得擋 唯有屈佢下下都打唔中
就算打中 對手都一定係識不壞/避開咗要害云云
總之就唔扣血喇
雷神都係吹大左,雷心流低攻同佐助超低防既缺點都出曬黎,除左打下巴之外都無咩必殺手段。

偏偏鬥神呢啲拳擊手,一定會練頸防腦震盪,又係只要邊個有能力擋住第一擊邊個就可以同佐助平分秋色

呢個都無計,雷心流本身係拎把刀仔,衝過去求其插一刀就夠殺人既武術黎,空手威力大打折扣。
下次出返黎就話佢跟左醫生改造身體將條骨改做武器 變左合法武器
表現真係吊打咗,同一招水燕,小宇宙輕鬆擋,刹那俾人打到仆街
其實王馬真係好難追得上雷庵,當你技術贏雷庵一個馬鼻,但雷庵可以解放用技術,但王馬只可以低功率預借嗰陣用技術,身體能力劣勢遠遠超過咗技術優勢
刀仔雷神

絕佳初見

技術雷庵

健康王馬

殺意嵐山

拳願宇宙夢幻選手

仲有冇
所謂低功率有幾低,作者根本無明講
兩年後仲係咪一開始咁低,又係無明講
基礎能力提升左,會唔會今日既低都拍得住兩年前既高,又係無講
同埋雷庵解放個續戰力都唔係高
全力黑人
拳願宇宙夢幻選手乜嚟
髮型互換,魔法,解開了

絕佳初見大家見識過啦,唔計
有講明,全功率快過一輪幾倍,之後仲加速咗,而兼顧保全技術精度嘅低功率預借連第一輪都不如。

基礎能力點兩年跳幾倍?雷庵解放續戰力高過預借,唔係點打到王馬仆街

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞