拳願奧米加集中討論區33

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

大蛇劉東成
唔知點解覺得二階堂好適合描寫成拳願版本部
LM
其實我覺得傾下邊個勁啲、邊個同邊個打嘅時候會發生咩事呢啲討論係好有趣嘅事嚟但係做乜成日傾傾下最後都會變駡戰

利申:長期睇開咒術同拳願Po,發現次次都係咁
黃金聖鬥士邊個勁咁樣
我只可以話邊個好打除非你打比牙霸子叫佢畫,唔係其實唔會有絕對答案
不過當然可以分析發表下覺得邊個贏面高,但通常有d巴打覺得自己支持果個實贏,然後覺得對面係on9仔,然後就嘈交
大佬啊,你現實唔好話格鬥,運動都應該有玩過掛?一場勝負因素咁多邊有話一定食硬邊個,仲要依套係漫畫黎,牙霸子想光我打贏黑木自然可以畫得出嚟企到咁硬盞比機會自己柒

以今次做例子,如果第時劇情真係鬥神打佐助,邊邊贏都唔係真係咁奇怪啫,比盡咪7:3波,但3贏7又有幾奇睇下劇情需要嘅啫

利申:鐘意鬥神多d,但覺得佐助贏面高少少
不過可能有份嘈嘅巴打都係賭緊依兩個角色第時冇機會對戰
如果唔係都幾大鑊,你係差唔多有50%機率有排比人鞭
多謝支持
你睇返上次世界大戰又係嗰幾條友嚟
都唔明係咪得香港人先咁鍾意喺網上搵交嗌
心平氣和啲討論唔得㗎咩

btw鬥神同佐助我會覺得64波
睇鬥神擋唔擋到最高速雷閃
牙龜一拳秒到大久保秒唔到鬥神
閃電蒼蠅唔會高功過牙龜掛
利申:榮耀鬥神粉
客觀講,女人開掛佐助>鬥神>>常態佐助

常態佐助有對住八強級高手佔上風嘅戰績再搏鬥神懵
無牙佬呢
呢個牙龜俾鬥神打到無力所以低攻咗。不過鬥神防守技巧好好,你睇返同咁多個打過牙龜嘅人,大久保食一下踢腿好似俾刀砍咁,初見手都腫晒,係得鬥神擋晒無手腫腳腫
成仔都未輸畀住機會先
3種防禦性質
硬食型:大久保
純閃避:初見
技巧型:鬥神
其實論定位同戰績常態雷神都無一樣可以>鬥神

常態雷神俾雷庵形容慢過烏蠅,俾黑木話同佢老竇比差啲火候,證明佢連自己看家本領雷心流都未練到頂尖,唔好話適當時候用適當技術呢啲高深道理,學佢自己話齋,又唔係活人拳又唔係殺人拳,根本係半桶水,佢仲處係摸索階段,定位同真正嘅頂尖高手或者宗師比根本無得比

相反,鬥神唔單止練滿拳擊同泰拳,仲自創超實戰泰拳(可以應對任何技術),官方設定係打擊之極,真真正正被作者設定立係一個field嘅頂點,仲被史上最強牙形容為史上遇過最強的敵人,根本定位完全已經唔同
硬食型關林,技巧型黑木會唔會好啲
如果講全體
硬食型:緬甸佬
純閃型:初見
技巧型:黑木
硬食+技術溝埋:關林
無限血條:龜,小宇宙
屌,見到大久保係硬食型笑死
大久保:屌,比牙踢左一腳好撚痛啊
大久保用太陽穴防禦
討論絕好調實力未試過有駡戰
阿修羅果陣都無咁多回憶
依家煉獄個個都寫回憶
你要世界大戰容乜易

season 1 5-8強每次都嘈一餐

尤其鬥神初見呢兩個

黑牙雷王 虎尤僱兵 仲有一個位淨
果陣睇漫畫見到咩離即組 打即投呢啲勁型

真係有人類挑戰怪物既feel
有無人想見到哩個春男
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞