Super Junior 團霸Goodbye for now相愛相殺討論區(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
藍家指定倒數器
赫宰:2017.07.12 D-50
東海:2017.07.14 D-52
始源:2017.08.18 D-87
厲旭:2018.07.10 D-413
圭賢:2019.05.24

已退伍成員: 利特、希澈、藝聲、強仁、神童、晟敏

目前忙內:迷你敏

等圭回來 再也不分離 一起走花路

最近大事件
1. 圭賢:新西遊記4 2017.06
2. 赫海退伍 2017.07.12 & 07.14
3. 始源退伍 2017.08.18
4. 神童搞作
5. 大隊回歸 十月尾/年尾/下年頭
留名先
留定名先
留名
留名
留言 終於到第4個
留名
留名
繼續推
留名
留名
留名
post 3 已爆
留個靚名
170522 Naver新聞 #神童
[神童-UV將出擊SM STATION]
原文:http://entertain.naver.com/ranking/read?oid=112&aid=0002922433

22日,據歌謠界相關人員表示:"Super Junior成員神童將與UV合作發行新曲,該曲將在6月通過SM STATION公開".UV成員劉世允-Muzie以獨特的音樂風格廣受粉絲歡迎

CR.韓國me2day

-----
天才申導演來啦~
終於收工
170522 Naver新聞 #神童
[神童-UV將出擊SM STATION]
原文:http://entertain.naver.com/ranking/read?oid=112&aid=0002922433

22日,據歌謠界相關人員表示:"Super Junior成員神童將與UV合作發行新曲,該曲將在6月通過SM STATION公開".UV成員劉世允-Muzie以獨特的音樂風格廣受粉絲歡迎

CR.韓國me2day

-----
天才申導演來啦~

叻叻
大家
Viutv 更新左radio star大雲哥同呀圭入伍前最後嘅o個集
韓語文盲嘅可以去睇啦
大雲哥嘅存在感好低
170526 韓網新聞

@韓國me2day【Chosun】
<Radio Star>:'未確定圭賢之後的繼任MC'
26日,MBCRadio Star節目組方面表示:"曺圭賢入伍後有很多人問我們繼任MC的人選,所以現在通過官方聲明為大家解疑。目前,我們未確定繼任MC的人選,經節目組工作人員們商議後,決定在一段時間內採用Special MC體制,之後再決定繼任MC人選,希望大家繼續關心與支持Special MC"。
.
@鳳凰天使TSKS韓劇社
今日MBC綜藝節目《黃金漁場-Radio Star》方稱:“曺圭賢入伍後接任MC的位置還未確定,經商議後決定暫時採用特邀MC的形式來決定接任MC,特邀MC主要是和《Radio Star》有過深厚淵源的藝人,為了給觀眾展現全新的面目已計畫邀請多樣化的人選,最終在和元老MC金國振、尹鐘信和金九拉商議後做出選擇。”

~昀~
私心希望mc 位置會有sj 份
大家
Viutv 更新左radio star大雲哥同呀圭入伍前最後嘅o個集
韓語文盲嘅可以去睇啦
大雲哥嘅存在感好低

睇左啦 唔多積極參與🤷🏻‍♀️
同埋個題目係二線藝人

大雲要同sj 一齊先會癲少少
新人留名
170526 韓網新聞

@韓國me2day【Chosun】
<Radio Star>:'未確定圭賢之後的繼任MC'
26日,MBCRadio Star節目組方面表示:"曺圭賢入伍後有很多人問我們繼任MC的人選,所以現在通過官方聲明為大家解疑。目前,我們未確定繼任MC的人選,經節目組工作人員們商議後,決定在一段時間內採用Special MC體制,之後再決定繼任MC人選,希望大家繼續關心與支持Special MC"。
.
@鳳凰天使TSKS韓劇社
今日MBC綜藝節目《黃金漁場-Radio Star》方稱:“曺圭賢入伍後接任MC的位置還未確定,經商議後決定暫時採用特邀MC的形式來決定接任MC,特邀MC主要是和《Radio Star》有過深厚淵源的藝人,為了給觀眾展現全新的面目已計畫邀請多樣化的人選,最終在和元老MC金國振、尹鐘信和金九拉商議後做出選擇。”

~昀~
私心希望mc 位置會有sj 份

今集radio star 大雲都有推薦神童
金九拉都好似幾想佢做🤔

神童做嘅話都幾好啊
呢個位其實都唔易做
大家
韓語文盲嘅可以去睇啦
大雲哥嘅存在感好低

同埋個題目係二線藝人

所以係人體探險隊入嘅大雲哥好有笑點
我覺得係放唔開姐
係依集radio star入面主持要大雲表演演技
大雲哥都係咁叫呀圭做佢對手
點知條八公淨係掛住食花生
其實suju唔係綜藝咖嘅係熟人面前都好搞笑
始源又係一個例子 in馬始源 we trust

私心想radio star 個位比番suju
但係希大同童童都做過 再做就冇咩意外
正洙做唔停唔做都得 大雲冇興趣同唔適合
敏唔適合 強仁其實係最適合嘅但係仲雪緊
其他仲服緊兵役 應該真心冇咩機
一下先加一個唔係偶像嘅主持
等圭番去? (其實我想睇小旭敏做 )
大家
韓語文盲嘅可以去睇啦
大雲哥嘅存在感好低

同埋個題目係二線藝人

所以係人體探險隊入嘅大雲哥好有笑點
我覺得係放唔開姐
係依集radio star入面主持要大雲表演演技
大雲哥都係咁叫呀圭做佢對手
點知條八公淨係掛住食花生
其實suju唔係綜藝咖嘅係熟人面前都好搞笑
始源又係一個例子 in馬始源 we trust

私心想radio star 個位比番suju
但係希大同童童都做過 再做就冇咩意外
正洙做唔停唔做都得 大雲冇興趣同唔適合
敏唔適合 強仁其實係最適合嘅但係仲雪緊
其他仲服緊兵役 應該真心冇咩機
一下先加一個唔係偶像嘅主持
等圭番去? (其實我想睇小旭敏做 )

其實個位最岩係旭 但入左伍
金九拉好鐘意佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞