一人一間黑店igshop名(2)

845 回覆
226 Like 12 Dislike

Con依啲戴入眼就唔好同ig shop買啦好心,正正經經搵間眼鏡舖俾貴少少好過啦 一陣戴壞眼就真係黑店啦

莫講話ig shop
我連普通mk賣con果啲都唔敢買
戴入眼真係搏唔過 一定去正規眼鏡舖買

有時出cos冇計年con先有顯色con
不過真係唔好帶咁多 洗唔乾淨好易發炎

盡量少戴啦 即使係大brand嘅色con都唔好戴咁多
始終好唔透氣
雙眼好重要啊真係要錫住

戴得con多對眼真係易攰好多

呢家都係戴眼鏡算柒就柒
如果講開真係黑店嘅話 有間facebook賣波鞋嘅真係黑店黎
過完數俾佢之後 話2個星期有貨 點知成個月都冇聲氣
whatsapp同inbox都唔睇唔覆 單剔左
懷疑係block左我 之後搵個fd WhatsApp佢
打千字文屌鳩佢話再唔處理就報警
佢即刻online再話會安排寄貨
點知收到貨之後對鞋錯撚左左size
本身要39 俾左43
再搵返佢已經唔撚再理我

呢啲就真係黑店喇 閪客們 知個定義未?
如果講開真係黑店嘅話 有間facebook賣波鞋嘅真係黑店黎
本身要39 俾左43
再搵返佢已經唔撚再理我

邊間
本身要39 俾左43
再搵返佢已經唔撚再理我

開名啦
閪客們,學野啦
本身要39 俾左43
再搵返佢已經唔撚再理我

開名啦
閪客們,學野啦

最弊係唔撚記得左叫咩名
喺facebook啲sponsor到見到
Flyenbeauty
之前佢日本連線 叫到佢有代購nike air rift
問佢有無得代購nike air rift MTR navy

佢話有啊
但同期因為nike出左以下呢對

又係藍色 但係網面 勁柒
我係入數之前問撚左佢幾次係咪我想要個款
佢話係 仲講埋幾時到貨
入左880 其實我知原價650
但代購比人食 好正常
同時我有個fd去東京
我就叫佢幫我順便睇埋
我個fd見到有 但我基於誠信
我就算啦 我都買左 無可能叫人退架
因為佢講到明幾時有 我以為佢已經有貨係手
到過幾日佢影相比我話得網面
我就屌撚到佢飛天
我個fd已經番左來香港 無可能幫到我買
佢就話叫我問個fd係邊到見到
幫我去搵 佢話唔收我代購錢
最後就緊係搵唔到啦
之後 就因為佢 我失去左對鞋
我屌

依個直頭要貼堂貼出來
個店主事後願意唔收代購費都幫你搵直頭良心店主啦 佢大可以彩你都有味退錢俾你就算又或者真正黑店咁唔退錢block鳩你,反而仲要俾你拎番出來話人黑店
原因係乜?因為令你損失左對鞋(嚴格來講你直頭係無任何損失)
真正閪客,各位以此為鑑

貨不對版 已經係個問題 佢換係應該

留意番個故事,係店主在日本既時候已經同佢講搵唔到,而唔係直頭俾左對錯既鞋佢,咁關貨不對版咩事?

代購買唔到係有錯,但都叫有心去補救,ig 代購黎講算唔錯喇,不過俾左錢已經係有承諾係度要幫人做野,唔係到時有就有冇就冇

做生意唔講信用覺得OK?嚴格黎講?出面公司做生意交唔到貨分分收要賠錢添呀
層主都唔算閪客,收左錢交唔到貨俾人屌好正常,將心比己,唔好係咪都屈人黑店一樣啫

見識到有D 做ig shop既人心態係點
Flyenbeauty
之前佢日本連線 叫到佢有代購nike air rift
問佢有無得代購nike air rift MTR navy

佢話有啊
但同期因為nike出左以下呢對

又係藍色 但係網面 勁柒
我係入數之前問撚左佢幾次係咪我想要個款
佢話係 仲講埋幾時到貨
入左880 其實我知原價650
但代購比人食 好正常
同時我有個fd去東京
我就叫佢幫我順便睇埋
我個fd見到有 但我基於誠信
我就算啦 我都買左 無可能叫人退架
因為佢講到明幾時有 我以為佢已經有貨係手
到過幾日佢影相比我話得網面
我就屌撚到佢飛天
我個fd已經番左來香港 無可能幫到我買
佢就話叫我問個fd係邊到見到
幫我去搵 佢話唔收我代購錢
最後就緊係搵唔到啦
之後 就因為佢 我失去左對鞋
我屌

依個直頭要貼堂貼出來
個店主事後願意唔收代購費都幫你搵直頭良心店主啦 佢大可以彩你都有味退錢俾你就算又或者真正黑店咁唔退錢block鳩你,反而仲要俾你拎番出來話人黑店
原因係乜?因為令你損失左對鞋(嚴格來講你直頭係無任何損失)
真正閪客,各位以此為鑑

貨不對版 已經係個問題 佢換係應該

留意番個故事,係店主在日本既時候已經同佢講搵唔到,而唔係直頭俾左對錯既鞋佢,咁關貨不對版咩事?

代購買唔到係有錯,但都叫有心去補救,ig 代購黎講算唔錯喇,不過俾左錢已經係有承諾係度要幫人做野,唔係到時有就有冇就冇

做生意唔講信用覺得OK?嚴格黎講?出面公司做生意交唔到貨分分收要賠錢添呀
層主都唔算閪客,收左錢交唔到貨俾人屌好正常,將心比己,唔好係咪都屈人黑店一樣啫

見識到有D 做ig shop既人心態係點

代購姐,唔係包生仔架嘛,搵唔到都無計,下下想要咩都搵到你就驚啦。
而且間野直頭offer埋免費幫你搵番,其實就真係算係咁,同「黑店」就大纜都扯唔埋
http://kiki.co 啲衫cap圖上淘寶 大把都有

屌小學畢業未呀?真係盲字都唔識多隻
本身要39 俾左43
再搵返佢已經唔撚再理我

開名啦
閪客們,學野啦

最弊係唔撚記得左叫咩名

間野黑到咁都唔記住佢個名
用緊naturalsoap d野
Cream同金盞花水係幾好用,但皂同紫草膏真係唔得
樓上係咪有人推celia? 見佢d野平好多

我用緊但費時比人話打手
唔講太多
但可以一試
有暗瘡印記得得買金水
好野黎

咩叫金水
利申:我有暗瘡印想搞搞佢

你google cnsc 就搵到咖啦
不過最好都問左celia先
每人皮膚唔同
本身要39 俾左43
再搵返佢已經唔撚再理我

開名啦
閪客們,學野啦

最弊係唔撚記得左叫咩名

間野黑到咁都唔記住佢個名

本身個名好難記 次次都要摷返哂record先知咩名
有時真係寧願出大舖買算 唔洗咁煩 貪平果一二百蚊但好受罪
用緊naturalsoap d野
Cream同金盞花水係幾好用,但皂同紫草膏真係唔得
樓上係咪有人推celia? 見佢d野平好多

我用緊但費時比人話打手
唔講太多
但可以一試
有暗瘡印記得得買金水
好野黎

我都用緊但廢時畀人話打手
我咁多年嚟都唔化妝 因為傷皮膚同埋嫌煩
所以淨係會買啲保濕/精華/cream咁樣
我自己用開冰河收毛孔個爽膚水同精華 幾好用
但份量都較細枝 一個半月到就用曬

護膚品不嬲人夾人 好似kiehls咁有好多人話好用都有好多人話伏
同埋皂係唔啱敏感肌用,敏感肌係要用洗面奶,又或者應該話只可以用洗面奶
不過佢冇講清楚同貴都係事實
如果celia真係好用過佢既話真係良心ig shop黎

用過cnsc覺得好麻麻
有大部分原因係因為包裝太簡陋比唔到信心我
而加自己用緊香港手工牌子森林之家 既濕疹簡 + 爽膚水 保濕乳霜
好溫和好好用
佢地係註冊護士黎 做左好多年 上好多media+有門市 可靠好多
有朋友係pony store買到疑似假既韓牌唇膏

前排減價個隻innisfree 蜜粉會唔會都係假

咁我又唔知
佢買個支係tonymoly,明明唇膏支管 銀色個位係有磨砂字,但朋友個支無
仲要logo同官網既唔同

之後我有去門市問過,人地話無轉過包裝

唔係喎 人地有證據喎
好似真係無錯掛 應該 我諗係

利申非打手
有朋友係pony store買到疑似假既韓牌唇膏

前排減價個隻innisfree 蜜粉會唔會都係假

咁我又唔知
佢買個支係tonymoly,明明唇膏支管 銀色個位係有磨砂字,但朋友個支無
仲要logo同官網既唔同

之後我有去門市問過,人地話無轉過包裝

唔係喎 人地有證據喎
好似真係無錯掛 應該 我諗係

利申非打手
到底咩先叫黑店?
有啲話staff態度唔好就話人黑店

我都諗緊...
有一方有冇人可以解釋,代購由外地寄野返嚟唔貴咩?

態度唔好,遲覆
我諗都唔算黑店,始終佢個價係平過實鋪賣
又或者有啲貨,香港無得買,所以網購比較方便

當然啦,我唔認同佢地嘅服務態度
不過人地全部都唔愁無生意
又真係吹佢地唔脹

真正要歸納嘅應該係買假貨 taobao貨
更加要屌打嘅係食水深 埋沒良心果堆

愈追post愈覺得你講既係岩
樓上有人話賣primark都mark up到二百幾
但事實香港係買唔到同人地都要運費寄返黎
但唔否認primark quality 真係好差
但人地又唔係賣假貨 又唔係淘寶扮韓國
咁又好似真係唔算黑店

利申 提及過既每一間店既店主我都唔識
點睇loftygoods同htstore

同佢地買過幾次野,好好彩無其他人講既情況
個陣我唔係香港話要遲d入數,佢都無吹我
件衫等左7日就左
不過依家轉哂網站落order,要成日check email好煩
一係樓主下次開post改做一人一間仆街ig shop
其實我覺得大家都冇就住[黑店]依個位討論
純粹有咩不愉快經歷就講出黎

食水深的確唔符合黑店
不過正常一間鋪將d成本好低嘅野賣到好撚貴,屌下有咩問題
其實我覺得淘寶賣20-50蚊,但賣到200蚊以上嘅話好過份喎
20蚊嘅淘寶衫真係好低質,個問題係質素同價錢唔成正比
比如lazy_closet都係每條賺幾十蚊左右,我覺得ok
不過大陸貨扮外國品牌就仆街
其實系(1)
好多都針對於訂咗貨,店主唔覆機 ,話寄咗寄失,其實無寄
沒有標明副作用,未必每人適合等字眼,特別係誤導消費者防敏感
又或者三媽扮crossover比人拆穿無咁既事
算不算黑店?
誤導消費者/欺騙消費者已經系黑店
重申一次,你知佢系淘寶可以唔買,盲粉係鐘意盲買,如果有列明韓國代購到貨後寫住made in China/ 到貨有損壞,店主失蹤
咁算不算黑店?
mamamamarket 岀名其實有原因 我一直有follow gadgetzoo 佢地兩公婆一直都幾鐘意踢爆其他shop賣假
3媽原本平平無奇,之前仲自己出個斜咩袋仔 同泰國品牌gaga bag 係一模一樣 但改左個名
咁個兩公婆一直有賣gaga bag,就踢爆佢抄襲
3媽死都唔認,個兩公婆就唔知點樣同泰國出gaga bag個人講,人地係facebook岀聲明 開名話無同3媽有任何合作 呢件事 好多人即刻食花生 follow佢地 間接升左3媽人氣 多左好多followers

點解gaga唔告佢

原來3媽一直有抄開。。。。
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/23/204847_0bc50d19aa8f8a6b703e9965ee88fde6.jpg[img][img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/23/204848_0bc50d19aa8f8a6b703e9965ee88fde6.jpg[img]
睇咗35頁都無人講佢
召集所有比佢厄咗用完佢既野爛上加爛既人
同佢反映 只會同你講好轉緊
根本無正視唔系每個人適合用皂
第一次用佢既野唔會邪 諗住真系一次過谷哂出黎無事
再買多次 總共用咗差唔多半年
額頭無瘡都變有瘡
就系因爲佢既皂出事!
推一推!希望搵到有人同我一樣用咗佢所謂針對敏感皮膚product而敏感
還有收貨期系好好好耐
我認我蠢 蠢完一次 蠢多次

系你老母咩
btw用過佢啲嘢皮膚無好轉但無差到 佢就話要keep住先得 之後都無買過

如果有暗瘡就睇西醫食藥
買咁多product 試真係冇用
無謂比人呃錢
mamamamarket 岀名其實有原因 我一直有follow gadgetzoo 佢地兩公婆一直都幾鐘意踢爆其他shop賣假
3媽原本平平無奇,之前仲自己出個斜咩袋仔 同泰國品牌gaga bag 係一模一樣 但改左個名
咁個兩公婆一直有賣gaga bag,就踢爆佢抄襲
3媽死都唔認,個兩公婆就唔知點樣同泰國出gaga bag個人講,人地係facebook岀聲明 開名話無同3媽有任何合作 呢件事 好多人即刻食花生 follow佢地 間接升左3媽人氣 多左好多followers

點解gaga唔告佢

原來3媽一直有抄開。。。。

咁依間直頭要玩到佢收皮為止啦
Crossover 真係香港個朵都俾佢玩臭埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞