求指教! 愛情鸚鵡 隻眼好似發炎

58 回覆
0 Like 0 Dislike
各位大佬有無telegram?????
我:yasushichan
求加!!!!!

我無telegram同line,我而家返緊工,我盡量有空都會係度回覆你,我聽日先會有時間,我聽日加你

唔該晒大佬

唔好買眼藥水,你一定要比醫生睇睇,睇下佢真正發生咩事。
珍禽異獸我以前都帶過我死左果隻雀去睇。不過個醫生似廿幾連捉隻雀點捉都唔識,之後同我講咁睇我check唔到架,要留院同照x光,即刻開左張5,6千蚊既單比我,只係包x光,麻醉,同留1日院。之後可能又要留院再每日計藥之類,你無1萬都幾難落樓

之後我比左500幾蚊疹金就走左,無睇佢,我覺得完全比人當水魚咁禁錢

你睇果間係邊間珍禽?

我睇果間係大圍的,
唉,搵唔到醫生都幾難攪,有無得唉下佢幫幫手

唔好買眼藥水,你一定要比醫生睇睇,睇下佢真正發生咩事。
珍禽異獸我以前都帶過我死左果隻雀去睇。不過個醫生似廿幾連捉隻雀點捉都唔識,之後同我講咁睇我check唔到架,要留院同照x光,即刻開左張5,6千蚊既單比我,只係包x光,麻醉,同留1日院。之後可能又要留院再每日計藥之類,你無1萬都幾難落樓

之後我比左500幾蚊疹金就走左,無睇佢,我覺得完全比人當水魚咁禁錢

你睇果間係邊間珍禽?

我睇果間係大圍的,
唉,搵唔到醫生都幾難攪,有無得唉下佢幫幫手

我預約果間珍禽係深水埗,咁唯有試住先啦⋯
有ac但唔識用instagram
大圍珍禽都睇雀,雖然睇得麻麻地
但負擔到起碼舒緩下先
雀病一日等於人病幾日
同埋雀好識扮冇事
希望無事
但負擔到起碼舒緩下先
雀病一日等於人病幾日
同埋雀好識扮冇事

乜佢哋會扮無事架⋯
希望無事

Pray
但負擔到起碼舒緩下先
雀病一日等於人病幾日
同埋雀好識扮冇事

乜佢哋會扮無事架⋯

動物係野外病,被獵食者見到就會冇命
所以係本能黎
喺荃灣等梗睇醫生! 希望無事

祝你隻鸚鵡快d好返,不過記得比夠營養佢啊,如果只靠食藥都會唔夠細菌打,同埋小打擾佢,鸚鵡岩岩搬新地方未適應,會緊張易病,比佢靜靜地返一,兩個星期佢慢慢適應先同佢玩。

等佢好返,就轉糧,唔好再比佢食殼物糧,當零食就得。買哈里森高旦白合成糧比佢,佢夠營養就好小會病

祝你隻鸚鵡快d好返,不過記得比夠營養佢啊,如果只靠食藥都會唔夠細菌打,同埋小打擾佢,鸚鵡岩岩搬新地方未適應,會緊張易病,比佢靜靜地返一,兩個星期佢慢慢適應先同佢玩。

等佢好返,就轉糧,唔好再比佢食殼物糧,當零食就得。買哈里森高旦白合成糧比佢,佢夠營養就好小會病

多謝你!!!!
醫生開咗維他命水同埋營養粉畀佢食,連佢個伴都食得!!同埋秒轉咗糧喇!
真係幫晒手畀意見!!!!
其實主要睇佢有冇匿籠底同冇精神

普通眼疾係唔會匿係籠底唔郁
其實主要睇佢有冇匿籠底同冇精神

普通眼疾係唔會匿係籠底唔郁

醫生開咗抗生素畀佢食同滴眼 希望有用!
[quote][quote]其實主要睇佢有冇匿籠底同冇精神

如果企籠底已經係好嚴重了
醫生有無話咩病?

醫生有無話咩病?

無喇⋯⋯剛剛走咗喇

anyway多謝各位兄弟指教細佬

醫生有無話咩病?

無喇⋯⋯剛剛走咗喇

下?惡化得咁快??一日之間就變成咁。。。
唉。。。。

醫生有無話咩病?

無喇⋯⋯剛剛走咗喇

下?惡化得咁快??一日之間就變成咁。。。
唉。。。。

今朝睇醫生都話如佢變差聽日再帶佢睇⋯點知佢⋯
聽到都好唔開心,
巴打,你都盡左力啦,盡左力比最好既佢,希望改變到佢命運,雖然事與願違,但都已經做得很好了。

而家你得返一隻鸚鵡,佢會好孤獨,成日會大叫想搵同類。睇下你之後會唔會買多隻陪佢,或者你地多d同佢玩。
聽到都好唔開心,
巴打,你都盡左力啦,盡左力比最好既佢,希望改變到佢命運,雖然事與願違,但都已經做得很好了。

而家你得返一隻鸚鵡,佢會好孤獨,成日會大叫想搵同類。睇下你之後會唔會買多隻陪佢,或者你地多d同佢玩。

可以點聯絡你 我有好多問題想問
Sor 咁乸多問題

同埋如果買個新伴畀剩低果隻⋯是咪應該返雀街定點? 見到剩低果隻個樣so sad咗
聽到都好唔開心,

可以點聯絡你 我有好多問題想問
Sor 咁乸多問題

同埋如果買個新伴畀剩低果隻⋯是咪應該返雀街定點? 見到剩低果隻個樣so sad咗

我岩岩開左line,你有id嗎
我岩岩開左line,你有id嗎

chanyasushi <<< line
你有心養的話,買隻bb再加多個細籠擺隔離等佢地吹兩句先一齊養會好d

我一開始都係咁,養2隻成鳥(人地送),兩隻都唔上手,跟住一星期左右死1隻先,之後買隻bb返黎,隻成鳥就好似溶雪咁唔再咬人,仲跟住隻bb一齊上手
我隻老伯都悶左幾年
而家10歲左右,佢大佬走左4年,買多隻又係咁loop
你有心養的話,買隻bb再加多個細籠擺隔離等佢地吹兩句先一齊養會好d

我一開始都係咁,養2隻成鳥(人地送),兩隻都唔上手,跟住一星期左右死1隻先,之後買隻bb返黎,隻成鳥就好似溶雪咁唔再咬人,仲跟住隻bb一齊上手

咁你隻bb喺喺邊買? 你都係養lb ?

咁你隻bb喺喺邊買? 你都係養lb ?

頭2隻係我阿爸買返黎

之後我自己去雀街買隻bb

係,全部費沙氏愛情鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞