求幫助 身體愈來愈差 唔想再行番之前條路

558 回覆
4 Like 188 Dislike
樓主垃撚圾
講到自己幾慘幾慘就係為左乞錢
既絲好心幫你搵解決方法你就係咁搵藉口講呢樣r唔work 個樣唔work, 講到尾咪就係想unun腳等收錢

利用人既同情心去養你呢件垃圾你有冇羞恥心 睇埋IG啲相就知你係啲只係識玩既mk妹,去做雞啦

記住唔好玩屎眼,到時屎眼噴哂啲水出黎搞到金主就唔好啦
何必呢
我想講我facebook係人都加
一張卡等於啲咩野?買果樣野呢?
都好多巴打有我Facebook
既然同你地小圈子討論
我不如有時間上facebook搵1-2粒鍾炒散好過啦
同你地咁認真討論無咩意思
香港人睇人仆街最開心
唔通人地送比我又講咩

乜撚野香港人睇人仆街最開心
巴絲佢地唔俾錢你都有不停幫你諗辦法

你自己唔識理財就只係識上連登R人錢
R唔到錢就係到講討論落去冇意思
怨天怨地 乜都係人地錯哂你啱哂

幫係人情唔幫係道理 過主啦 連登唔啱你呢啲心智未成熟既人黎上
六萬姐 送比你唔洗還
既然同你地小圈子討論
香港人睇人仆街最開心
唔通人地送比我又講咩

都未見過啲人求幫助仲要串柒柒 希望你快啲投胎 有機會做人就重新學習下咩叫禮貌

好呀 對住唔對我禮貌既我做咩要禮貌?
人點對我我點對人姐

咁你有無諗過點解d人會對你態度唔友善,例如質問你.
係因為你一開頭就話自己好慘好需要人幫,
到巴絲比咗d建議,你就ban.奉指人地要比錢你.
有人叫你攞綜援,斷六親你又淆晒底,之後有人指你無雙親.
咁如果你無雙親又攞綜援又有乜問題先? 自尊?
咁你係依到厚面皮攤大手板問人拎都夠膽啦,點解無膽去攞綜援?
又有人建議你見社工,你又話邊樣呃人,咁依野唔得係咪自己上網search下其他work既機構?!有google唔識自己search?
到依家有圖有真相啦,話自己急找卡數,點解仲要買名牌香水又員會卡又揼骨又牛一$538.,你依筆錢加加埋埋都過千啦,唔慳錢反而大洗?
好!就當你話你無消費過,係人地出錢,人地送,咁你有無聽過"無功不受祿"? 唉算你厚面皮,唔知醜,你點都會合理化自己既行為.
你無消費過咁都要出車錢掛?無返學應該無學生優惠價架喎,閒閒地一出一入都要十幾蚊,成日出去玩夠要拎錢去增值八達通啦,唔洗錢呀?
可能你又話,frd約到無理由唔出呀嘛! 咁可以約近既地方傾計唔得架咩?見班frd都係為左傾計架啦,除非你班frd係酒肉朋友,明知你身體有事仲要你去唱k,要你每隔十幾分鐘來回廁所又折返k房囉.
我身邊都有個frd係長期病患者,佢唔可以太晚返歸驚影響身體運作,我地班frd都會早d約出黎早d返屋企,大家互相尊重互相遷就!
香水吹到100蚊一支,點解唔將100留底,用去還卡數,而去及時行樂唔諗後果?
就係以上一切既行為,都令巴絲覺得你唔誠實,先會質問你姐!
少少野就話人地態度唔好,你先態度唔好!
你咁既心態難怪搵唔到工啦,香港出名閪客多,啲客衰你又唔想受氣,咁咪唔返長工囉.
比d建議你啦,有心想返工去做d part time 補習社啦,又唔洗返足8個鐘,但你咁既態度同價值觀,真係好驚你害左班小朋友.
如果有幾個人話你唔好,就話係個別例子姐.但成幾十個人話你,會唔會係全世界啲人針對你呀?!反省下啦你!

比幅圖大家參考下etude house會員計劃

有錢唔留 拎去自己玩 再係到做乞兒叫大家捐錢
六萬姐 送比你唔洗還

追完個post 當我無講過
一邊話要交租、要比住院費藥費
又話碌爆幾張卡
仲可以去買呢樣個樣
呢個世界真係多好人
你生活可以一蚊都唔使出
介紹啲好人比我啦
我都唔想番工
既然同你地小圈子討論
香港人睇人仆街最開心
唔通人地送比我又講咩

都未見過啲人求幫助仲要串柒柒 希望你快啲投胎 有機會做人就重新學習下咩叫禮貌

好呀 對住唔對我禮貌既我做咩要禮貌?
人點對我我點對人姐

咁你有無諗過點解d人會對你態度唔友善,例如質問你.
係因為你一開頭就話自己好慘好需要人幫,
到巴絲比咗d建議,你就ban.奉指人地要比錢你.
有人叫你攞綜援,斷六親你又淆晒底,之後有人指你無雙親.
咁如果你無雙親又攞綜援又有乜問題先? 自尊?
咁你係依到厚面皮攤大手板問人拎都夠膽啦,點解無膽去攞綜援?
又有人建議你見社工,你又話邊樣呃人,咁依野唔得係咪自己上網search下其他work既機構?!有google唔識自己search?
到依家有圖有真相啦,話自己急找卡數,點解仲要買名牌香水又員會卡又揼骨又牛一$538.,你依筆錢加加埋埋都過千啦,唔慳錢反而大洗?
好!就當你話你無消費過,係人地出錢,人地送,咁你有無聽過"無功不受祿"? 唉算你厚面皮,唔知醜,你點都會合理化自己既行為.
你無消費過咁都要出車錢掛?無返學應該無學生優惠價架喎,閒閒地一出一入都要十幾蚊,成日出去玩夠要拎錢去增值八達通啦,唔洗錢呀?
可能你又話,frd約到無理由唔出呀嘛! 咁可以約近既地方傾計唔得架咩?見班frd都係為左傾計架啦,除非你班frd係酒肉朋友,明知你身體有事仲要你去唱k,要你每隔十幾分鐘來回廁所又折返k房囉.
我身邊都有個frd係長期病患者,佢唔可以太晚返歸驚影響身體運作,我地班frd都會早d約出黎早d返屋企,大家互相尊重互相遷就!
香水吹到100蚊一支,點解唔將100留底,用去還卡數,而去及時行樂唔諗後果?
就係以上一切既行為,都令巴絲覺得你唔誠實,先會質問你姐!
少少野就話人地態度唔好,你先態度唔好!
你咁既心態難怪搵唔到工啦,香港出名閪客多,啲客衰你又唔想受氣,咁咪唔返長工囉.
比d建議你啦,有心想返工去做d part time 補習社啦,又唔洗返足8個鐘,但你咁既態度同價值觀,真係好驚你害左班小朋友.
如果有幾個人話你唔好,就話係個別例子姐.但成幾十個人話你,會唔會係全世界啲人針對你呀?!反省下啦你!

比幅圖大家參考下etude house會員計劃

有錢唔留 拎去自己玩 再係到做乞兒叫大家捐錢

打咁多野佢都唔會反醒架啦
留名等睇樓主開新ac作新故

其實佢寫故出書可能仲搵到食
《我在香港借錢過活的日子》
要人課金仲咁撚串
比人踢爆左就潛水
岩先唔係好威威架咩
比人踢爆左就潛水
岩先唔係好威威架咩

一係打緊機
一係tg pm人,總會有巴絲繼續同情佢
比人踢爆左就潛水
岩先唔係好威威架咩

一係打緊機
一係tg pm人,總會有巴絲繼續同情佢

大家咪撚受佢氹啦
呢條友 電話貴仲要用$140

我都係用$88 咋

88 +12呀嘛 sun mobile 我都用緊

$88 唔洗再加$12

我好早開

我係68 唔洗加12
樓豬隻腳好正 又好似有啲波 500蚊q pm
個post咁快玩完
hj2q,出個價
lm
做ptgf

樓主唔好呀

有人叫我搵supar daddy
我就係唔想再行 好驚再行錯路

之前做過?
樓豬隻腳好正 又好似有啲波 500蚊q pm

I offered 1000/q once
Now 不了 樓豬非常難頂
十分港女中十分
6皮野好小事姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞