供唔到血上腦(頭暈)

92 回覆
5 Like 13 Dislike
做咩唔搵中醫脊醫睇吓?
第三個動作係咪姐係靠牆舉高雙手上下咁移動
你有冇話介口個D? 我依加操勞會暈 , 望左邊有時會WING
之前有針灸
前排我都有覺得自己成日腦上唔到血頭暈,好困擾
之後有去睇過中醫針灸,拔罐果d
西醫睇埋腦科照埋MRI,一切正常
物理治療師睇過三個,脊醫有考慮過,不過最尾自己覺得可信性唔高無睇
我個人經驗覺得中醫果下或者令你症狀有放鬆咗,但唔持久,又痛又無乜用
西醫就當求個安心,睇下個腦有無野,有錢可以考慮下去check check
最有用我覺得係一個適合嘅物理治療師最有幫助,你可以試下,不過都有好多其實無乜料到
依家已經無頭暈,每日會用幾分鐘拉下上胸,做下頸部放鬆就好足夠。同埋你可以試下轉枕頭,我自己換咗tempur果款枕頭之後訓醒都無咁覺得頸攰

上面係我用咗大半年時間同幾皮野換嚟得著
我已經一年了仲係咁 差未CHECK腦
點解唔check埋
我有啲寒背,做呢個動作隻手勁難貼牆不過都盡力貼
有做第一二個
你做邊行,我仲要坐office
完全一樣
點搞?
照左,就係移左位
不如講下你生活習慣,我坐直條頸都好累,望手機電腦都係累
唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞