買 綠置居 定 租置單位好

67 回覆
2 Like 0 Dislike
供綠置居嘅話就冇咩閑錢淨 仲要供25年
供租置嘅話有閑錢淨 十年內就供完 但舊樓
當然前提係抽得中先
要靚位租置嘅話 應該難抽過綠置
租置舊樓同可能死過人
2個都好難抽中 抽中先算啦
鑽石山 二房 一房都好過租置
租置佢賣15%比你 你補地價85%
唔補既話 銀行都係估價15% 你下手按揭好易出事

計賺錢能力 鑽石山除時賣返14000-15000出去
租置賣返出去一般6000 地點好先有7000

計轉手 新樓 靚地點 實易放過30幾年垃圾租置

鑽石山冇房就一定買租置

你預鑽石兩房執3球半
一房執3球

租置490尺靚地點先執到2球半
度度都死過人架啦 唔係自殺死未得
啟鑽苑> 租置> 青衣 柴灣綠置居
兩者係咪都要抽?
我買黎自住 冇諗過炒樓 咁多香港人冇地方住 你仲諗住買黎炒
分析幾清楚,我見黃大仙一區好似都有份,想做secord
Choice 可以嗎,本身住緊2房,天水圍,想求多啲意見
自住更加鑽石山
屌你 幫你分析 比你知一定係買鑽石山最好
抽中先講。
冇鑽石山一兩房
有租置就買
租置今期有800個
下期未必有咁多
黃大仙好似冇490尺賣
盡量有大買大啦
鑽石山都有租置鳳德邨
一樣咁大 鳳德邨92萬
綠置居要差唔多400萬

我只係想問下為左新樓 供25年值唔值得
定係買舊公屋 輕輕鬆鬆算數
租置果d 樓齡30年上下…
好似計算唔同,租置 成2折,到時賣樓,好似有分別
鑽石山地理位置屌打曬其他條件
睇錢就一定鑽石山嫁啦 你自住都終有一日會賣

我當你祖屋咁撚樣住落去
你買租置30年 公屋舊設計 你估可以住多30年?
租置管理問題係好撚麻煩
到時重建又唔得 好多手尾跟
你純自住都一定買鑽石山
樓下大商場 地鐵

同埋租置果堆貨尾 大部份係本身有問題先唔買
你諗下正常人比幾十萬 點會唔買返
彩虹村60年都未有計劃拆,30年唔算話好舊
管理係大問題,但成村人咁多棟咁多戶,唔需要太擔心
租置唔買,好多時有攞綜緩或者年紀大老人家,真係唔會買
**攞綜緩係唔俾買
鑽石山必勝唔駛講,但租置賣俾綠表個價都唔會差,賺$200萬唔難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞