黃店「巴打鮮菓」元朗分店開業一天 即被淋紅油

135 回覆
344 Like 10 Dislike

有網友表示「佢哋似乎係想寫字,但係好似落筆嗰陣先發現唔知寫咩好咁」。

...
被淋紅油的黃店是「巴打鮮菓」,於2018年中旬成立,總店位於葵涌打磚坪街。其網站的介紹指,店舖搜羅不同國家的新鮮生果,並以「良心」作為服務宗旨,同時設有網購送貨服務。生果舖開業1年後在九龍灣開設分店;今年4月,元朗分店開始試業,至昨日拜神切燒豬正式開張。

有網民在fb回應「明天來幫襯,大家一起抹,無問題的」,「唔使講嘢,買爆巴打」,「佢哋似乎係想寫字,但係好似落筆嗰陣先發現唔知寫咩好咁」。「巴打鮮菓」亦設有「巴打市集」,希望可以協助小網店用優惠價錢試租生果店部份地方,讓不同的同路人認識他們的產品。
...

https://hk.appledaily.com/breaking/20210520/JZRIN2JJ4ZELHF6EAEFKMRLLPU/
免費宣傳
懲罰
水門雞
真係唔知開咗,去睇下先
元 朗 手 足 見 字 立 即 執 行 李
元朗咁多黃店都冇比人淋紅油, 佢第一日就被人淋紅油。
元朗d垃圾地方
點解要去元朗國開店先?
講開又講
元朗市用條屎渠同大馬路十字形咁劏開4忽

今次巴打鮮菓係喺右上角,係元朗市嘅shithole黎。以水車館街/郵局一帶為首黃賭毒劈友乜都有。

右下角(又新街,大棠路,教育路屎渠以東一帶)係主要嘅商業地帶。大棠堆村屋嘅出入口,又多私樓,yoho系列步行距離之內,所以消費力最高,黃店集中

左下角係住宅區,有個區內最大嘅元朗公園(同埋圍住個公園嘅8大老牌私人屋苑),大球場,一堆學校,劇院,體育館complex,仲有一d比較新嘅私樓。本身係區內最地靈人傑嘅地方,但已經比政府收左忽地起公屋溝淡。(請大家唔好用尚方寶劍呢個咁封建嘅字)

左上就本身係元朗市唯一有公屋嘅地區,亦都最多南亞,有個商埸/天橋陣駁去西鐵
巴打啲生果係貴但真係好食
不過上次送貨搞咗幾日先有,又唔知點無貨第二日補送
元朗本身有豪記 開得又咁近
跟住呻冇生意
佢去屯門天水圍好過啦
仲要之前柒過幾獲野
blocked
又宣傳
佢個位仲要咁閪 唔就腳

豪記個位 搭車都可以經過睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞