如果領養隻貓要比幾千蚊

70 回覆
3 Like 7 Dislike
義工你真狡猾,老是常出現
如果 係自己接生加人手餵大又打左針滴左蚤杜左蟲沖左涼絕左育 3000都叫合理
佢有冇先

我之前就俾過一隻貓俾絲打領養 淨係收返滴蚤杜蟲同沖涼錢 300蚊多d
如果 係自己接生加人手餵大又打左針滴左蚤杜左蟲沖左涼絕左育 3000都叫合理
佢有冇先

我之前就俾過一隻貓俾絲打領養 淨係收返滴蚤杜蟲同沖涼錢 300蚊多d

佢無講到咁到仔細喎
淨係話打左針
十成九係借領養為名去賣自家繁殖貓
呢個騙案手法都唔係新鮮事
好彩就無病無痛 唔好彩番黎一身病有排醫
佢有冇先

佢無講到咁到仔細喎
淨係話打左針

3000似昆你喎
十成九係借領養為名去賣自家繁殖貓
呢個騙案手法都唔係新鮮事
好彩就無病無痛 唔好彩番黎一身病有排醫

我都覺
佢有冇先

佢無講到咁到仔細喎
淨係話打左針

3000似昆你喎

所以我無理佢
絲打我都遇到啲一模一樣嘅事呀,不過我係狗仔,又係$3000,話唔係賣買,只係用黎照顧其他佢收養左嘅狗仔,我其實覺得比起無良寵物店算係合理,但有係怕有伏
佢有冇先

呢兩點接受唔到
如果佢因為自己既勞動而要收費
咁無資格叫義工

其實好多貓狗義工都唔會收人錢,除左有單既醫藥打針絕育費
因為有時一叫人俾/捐錢就好易俾人質疑自己個目的
佢有冇先

呢兩點接受唔到
如果佢因為自己既勞動而要收費
咁無資格叫義工

其實好多貓狗義工都唔會收人錢,除左有單既醫藥打針絕育費
因為有時一叫人俾/捐錢就好易俾人質疑自己個目的

咁餵佢地食supplement 都要錢既
屌佢話:可以平比你
痴線
咁始終隻貓有品種 係咁上下啦
家貓就話點都唔會俾姐
無獸醫單果d.....
姐係賣貓,唔係領養
屌佢話:可以平比你
痴線

咁明顯賣貓
你唔係領養
無獸醫單果d.....
姐係賣貓,唔係領養

我無買
無獸醫單果d.....
姐係賣貓,唔係領養

我無買

咁你收下波皮先啦垃圾
無獸醫單果d.....
姐係賣貓,唔係領養

我無買

咁你收下波皮先啦垃圾

做乜撚野
我覺得買貓/領養貓都無問題 只要錫貓貓就得
但用領養名義賣貓
3000蚊領養
唔係300蚊
破壞左領養原意
純種貓收番d係合理既
但3000近乎係賣貓

但如果稀有品種就個別列子
佢擺到明係用領養名義係到賣貓 咪比佢呀
睇你有冇誠意

幾千蚊都無學人養貓?

自己都養不到

你係咪戇素鳩?
睇你有冇誠意

幾千蚊都無學人養貓?

自己都養不到

你係咪戇撚鳩?
睇你有冇誠意

幾千蚊都無學人養貓?

自己都養不到

你係咪戇撚鳩?

比幾千蚊就叫有誠意
比幾萬蚊伯母都有得屌
誠意十足
通常嗰3000都係絕育手術同打針啲費用,不過我之前領養貓狗都係各1000幾蚊左右。唔洗3000咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞