美國第三度阻止聯合國安理會通過以巴衝突聲明

135 回覆
184 Like 8 Dislike
自己搵啦。咁大個仔有手有腳
又係支那賤種
侵在任解決,唔擔保下屆on9撻返着
解決左又點會撻返着
不如你解釋下侵解決左啲咩先啦
班巴狗點估到人地攔截系統咁勁
依家玩出禍 人地以色列反擊炸到停唔到手
你個邏輯都幾ON9
秦國統一六國 就代表秦始皇死後秦國永生不滅? 你知唔知自己嗡緊乜撚野
民煮黨粉用屎忽諗野 習慣左
BTW BLOCK左E條友九世
咁你解釋下侵除左搬左個大使館之外
解決左乜柒先
block左又忍唔住要覆
婊子就是矯情
解釋左:
秦國統一六國 就代表秦始皇死後秦國永生不滅?

BTW 你有腦有記憶既話都知前4年既日子如何 冇任何地方需要同你D智障解釋 正如我唔需要同你解釋二戰期間係人間地獄 一樣
呢個係要常任理事國反對?定係純出信反對?
唔係哈馬斯一日唔掃走都唔會和平咁簡單.
而係只要一日巴勒斯坦人唔接受以巴喺聖地和平共處? 死都要堅持將所有猶太人驅逐出巴勒斯坦的話, 就一日都唔會有和平.
有巴打講過2008年以色列甚至提出將東耶路撒冷同舊城區讓俾巴勒斯坦建國的方案, 但巴勒斯坦最後自己冇去會談而告吹.
又搵秦始皇幫侵過橋
事實上就係乜柒都冇做過
是但啦,聯合國都係廢鳩黎
2008年撚有和談咩
連登仔9up就當係真
弱國守規矩,強國立規矩,國際常態
香港咪又係推啲女人阿婆小朋友上前食TG
可能佢唔明哈馬斯後台有咩人呢
聯合國呢啲廢柴組織根本通過定否決乜都係冇鳩用 成員國聲大就得 貪污買票又唔會理 違反國際規範又冇制裁 根本就係成班西裝友摸住杯底講人權扮大愛 呢幾年都學識唔好有任何期望
有支俄支持既都一定要反對
中國俄羅斯用否決就得
美國就唔用得咩
拿, 明居正老師用佐一個好中立的角度論"國際秩序"呢樣嘢架.

所謂"國際秩序"唔係永遠不變, 要改變國際秩序要滿足2個條件:
1. 挑戰者果套價值觀同發展模式, 比目前國際認可的更有利於人類族群整體文明發展同進步.
2. 挑戰者有壓倒目前國際秩序擁護者的"實力", 實力唔單止係軍事力量, 仲有文明程度, 經濟力量.

中共想重寫國際秩序做大佬? 可以, 不過得過上述兩關先, 而且依家西方世界已經注意到呢個野心.
唔想煩咪比番佢地管,唔比佢地有武器就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞