一人一部揸過覺得最好嘅車

173 回覆
15 Like 118 Dislike
S2000
Lexus LC
prius
香港機場個隻行李手推車
model 3 揸過電車番唔到轉頭
大唔大咬同多唔多野整未揸過掃把佬
單車
想知你揸過咩車?
又係同Jazz, Cube 比?
F30 320D, 粗揸黎講算係咁
係咪話alfa車啲胎嘅alignment特別調校過
所以入彎好好入
但同時胎磨損好犀利
Z4硬頂
Clio RS200 Cup
M3 F80
同問
真心問EK EG有咩好玩 有聲無畫
擁有過golf mk5、prius、rav 4 xa30、ES250
揸過bmw 320i、porsche cayenne、mazda mx5、noah 2013、serena 2015、jazz 2013、spade 2018、benz B200、isuzu D max、Pajero,bmw x3 2019

講駕駛體驗就golf mk5
講好力舒服就bmw x3 2019
講實用慳油就一定spade
但自己覺得最好嘅車係rav4 xa30

btw呢類討論一定要list出自己揸過咩車,然後從中揀部自己覺得最好嘅車先啱,揸過一、兩部果啲無乜討論價值。
講得啱, 唔係都唔知同咩比較
擁有過F90 320I, F30 328I
擁有緊 NX300, WRX STI 11代
揸過 CIVIC, GOLF, RAV4, FIT, C-HR, G20 340I, X3, Bentley等等

最鐘意有3架, F30 328I, G20 340I, WRX STI
328I 聽話得黎加速力感同制動都唔錯, 雖然唔係性能車既級數, 但市區或HIGHWAY要超車時會比到足夠既信心你, 正常揸覺得舒服同有安全感
340I 加速力同制動同車身剛性比328I 更強, 一踩油會有上癮既感覺, 因為加速力真係幾強, 唯一可惜係始終都係二哥, 對上重有M3, 亦係唯一個最後無買佢既原因
WRX STI, 加速力係328I同340I之間, 唔算特別, 懸掛好硬, 設備普通, 行車唔算舒適, 但唔知點解揸得好開心, 晚晚明明無地方去都要揸下佢出街先安樂
ofo
hiace
今時今日 EK EG 係古董車嚟,車唔係得好唔好飛呢種玩法
你試下跟eg落山
我揸jw5都要讓佢先
Ae100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞