[A/I] 魔靈召喚 Summoners War (17) 7周年送百抽同五星 我要中光暗呀

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我一速比左水隆, 火畫用暴走
成日水隆ban左火畫有少少唔知做乜, 就算封完但有時都唔夠輸出打其他
其他我多數搭風馴風爹水奧水狼人etc
火畫純輔助咋 我1速比佢加速加攻群消 封火吸/煩野
跟住2速火海王就轟落去 3速風馴上哂buff開3技
可能火畫轉返迅速會好d
火畫本身2技有追加回合 用暴走效益唔高
同埋2技愈高速封人愈耐 點都係用速符著數
風龍騎仲可以半counter 火畫
封回一rd 就放監
風龍騎last pick 就好
對光骰 風龍 你出哂火奧 風龍騎 對面應該會handicap
好thanks!
我仲以為風龍騎驚火畫
大B話封風龍騎果陣D攻速會跟返自己
但風龍騎多數0速
比火畫封唔係有排坐咩
但睇片啲人通常唔會封風龍騎,唔知點解
封左就會冇左被動 好似係
我覺得驚咖, 一封到風龍騎個速度優勢即刻返返黎
火畫封幾多回合係睇火畫速度
咁都gg啦, 風龍騎9成唔會上意志
一封就解放返火畫既攻速
之前好似聽過人講裝雙意志防火畫
其實無火畫可以咁玩 我諗十場有8場都見到佢
風龍騎肯定第一隻出手 上意志都冇用 邊會有人咁做
但睇片似俾人封左都仲係會限速喎

留意8:23

https://youtu.be/BRpfvjT_KJQ
唔似喎, 佢封風龍騎果下光旦已經4成攻條, 到郁果下火畫已經追到9成攻條, 隻暗瓦仲係一半都冇
隻火畫未郁 但隻風龍騎已經差唔多行左一半封印條喎
就咁睇隻火畫行多一次 再郁第二次前會放監出左黎
正常坐監邊會坐咁短 雙方都紅1喎
同埋火畫得快係因為佢上左加速
大家都限左速咪變左行得特別快
限左速之後速buff仲有用咖咩
仲要隻火畫係跑嬴隻暗瓦大半喎, 就算隻風龍騎坐左1半監, 都應該夠火畫郁2次
會戰據點記得打 唔好怕輸 輸先學到野
明白 下次一定記得
水隆同火畫一齊出
99%ban水隆
因為水隆一定係一速
唔係一速就冇作用
跟住ban水隆好大機會ban到你200速既角
所以收益好大
或者你可以將一速放火畫
等人ban水隆
得閒可以幫手望吓 我防守可以擺咩角?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞