讀nursing 啲人好有優越感?

392 回覆
553 Like 95 Dislike
屌唔係講笑
呢代啲人真係會打自己小學讀邊間0幾年
超撚chill
唔入醫院做點搵個醫生埋單?
有啲咩工作唔係幫到人?
樓豬你現實一定好撚廢好撚自悲
自己係失敗者先會成日覺得人哋做啲嘢係曬命/拎優越感
人地放個emoji講下自己做護士都幻想人哋覺得有優越感
正如啲窮撚以為有人買部30萬車就覺得人哋炫富
但其實人哋買開3000萬車 30萬只係粗用
打份工出糧唔好下下開口埋口講幫到人攞光環啦屌
如果人工出一萬幾千都仲有人肯做嘅先再講光環
These guys are well paid for it.
好心咪撚神化班醫護撚
咁ig果個位係叫你寫自介呀ma
自介咪講下自己讀咩/做緊咩囉 係咪唔撚得呀屌你老母
應多件傻閪之後唔再應

大家同一個level 點撚樣分乜鳩失敗定成功

只不過同一個level 有人係要同人講,我唔明係咩心態

你嘅on9理論,正確係我用3000萬同買架車,佢又三千萬買架車,要周圍同人講,有啲白痴

亦都唔係得我一個咁諗 咁係唔係佢哋都係失敗者 連燈仔啲邏輯真係
所有人ig自介都可以寫自己讀邊間 讀咩科 唯獨nursing唔得
你已經講出答案
會咁諗嘅人一定全部係loser再唔係一定有性格缺陷
你試下走出現實世界講同一番話 睇下幾多人笑鳩你
如果你現實中有朋友的話
咁ig應該寫咩先啱
陰公連登仔, 現實就係我識嗰啲成功嘅人唔會喺社交媒體咁張揚自爆曬自己啲嘢, 收收埋埋十幾層樓 係唔係要 post上ig自介同人講呀

計我話你呢啲,現實一定好撚自信嘅on9,後面有班人笑鳩你都唔知

咁寫
大家都係打份工 時間換金錢 佢哋繼續屌囉 位就長期都有 唔抵得嘅大可以去讀master轉職
用十幾層樓去同講自己職業做比較
笑撚到我 ching睇黎你真係弱智唔係扮
最on9 up乜鳩講出答案

即係你要用3000萬買架車同人講先係winner你唔講就係loser, 驚死啲賊唔知你係有錢佬綁架你?
現實講出你真係睇下有幾多人笑鳩你 喺度曬有錢
Btw 樓豬係咪自己讀緊nursing 比人bully
所以要咁樣爆自己啲同學出黎呀
同學

我都好想試下俾人bully,快啲網絡欺凌下我未試過
爆嗰啲戇鳩仔,你邊忽覺得係friend
有d人寫 travel food 都好有優越感

我窮撚去唔起旅行 食唔起好西
睇你開啲post問埋啲濕鳩問題都知你咩料
讀nursing讀到你咁撚柒我哋返工就最鐘意撚鳩你呢種垃圾student
你慢慢喺連登刷下優越感啦
人地打乜關你撚事咩

咁都要批鬥人

人地唔怕比人知佢做咩職業

好過班狗先啦

每個人都可以為自己做既行業而有優越感

你唔鐘意咪唔睇人地個ig囉
人地係ig 打d咩咪由佢囉 型又好柒又好 私人空間就由得佢 唔卻岩睇就unfollew
得閒就發展下自己 唔好理人地啦 大個仔喇
好多CIE 扮BU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞