讀nursing 啲人好有優越感?

392 回覆
553 Like 95 Dislike
咁人地真係優越呀

好過保險狗話自己係理財顧問 Financial Consultant
不如咁講,而家啲人又話唔用whatapps驚個資俾人睇曬。

我屌你老母你ig自爆成咁你不如返去驗吓腦啦
梗係另計,唔撚識你㩒幾㩒ig就知你幾on9
所以呢?
你又唔鍾意?
Linkedin都爆曬
鐘意,越多越好,最好寫埋住邊,等連登仔拜訪吓
連登仔無咩野值得自豪 除左批鬥他人既post
或者OU
Physics
我有話100%?
通常讀緊先咁ON9係咁PO野
如果做緊都仲PO就係真。ON9
我圍內果班所有SOCIAL MEDIA一粒字都冇提病房野,除非轉WARD/老闆RETIRE等等
識得一個人,讀左nurse後,嫌棄自己個男朋友唔叻
到後期走火入魔,做朋友都要講身份,姐係覺得身邊既人都好叻,而你係nothing,損失你都冇所謂。

所以冇再聯絡,都係工一份,各行有各行既偉大,有乜好自視過高(唔係講緊真心熱衷幫助人既nurse,講緊自我優越感爆棚個啲nurse student)
咁讀/做護士唔放針筒emoji唔通放士巴拿呀?
放個emoji又點樣有優越感?
我反而好羨慕d 朋友 有時好後悔 我都好想搵份工 可以坐下 返d standard 返工時間可以見下朋友屋企人 食多幾次飯
都係一個身份啫
你都可以寫連登仔30cm 50k㗎
拎自己健康去博 同醫生接觸差唔多既細菌 但人工差成倍
都幾有優越感 呢啲咪偉大囉

最煩就係學生嗰陣 每時每刻開po嘢
翻工開post :「今日又N」
放tea:「好彩今日無乜點收症」
放工:「 今日做左XXXX」
翻到屋企:「 訓四個鐘又要起身」
返工:「好眼訓 希望今日無乜新症」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞