大學比grade拉curve真係好撚on9

330 回覆
795 Like 55 Dislike
最後唔係exam office俾嘅咩
佢肯改就可以直接send新result比office,直接update
佢唔肯改我就要同office搞一輪,等office同佢講,佢再check,等到2046
係咪要俾grade
-3好撚harsh
可以讀到負GPA
歡迎尼到社會online
好正常架咋 世界就係要有你呢啲人拉低個curve
讀完個course 知識負增長
想知負gpa 佢個learning outcome係咪寫
個人讀完無進步反而退步
真係成班on9衝曬出黎
指出grading制度有問題=條友爛grade
一個係唔夠好,一個係完全唔撚掂
兩樣都讀過

無拉curve讀都讀得開心啲
唔駛勾心鬥角 讀到幾多都係自己嘅
而且個分真係反映到自己能力

不過唔拉curve
試過考頭五都係得b+
科大acct聽過直程97分mean 多一分就一個grade
根本就反撚智
unacceptable
唔好有grade 得pass or fail 滿意未?
試過拉curve比prof拉到pass變fail
根本弱智制度
瑞典的確係差唔多係咁比
excellent,pass同fail
但excellent既準則都係absolute,唔會因為大家低分就夾硬比excellent
有啲科直接出final grade冇分睇真係好撚on9
學生水平差左呢個問題。 。有得搞咩?

班學生醒目又叻,份卷認真返少少出題都唔怕,上當年大學就係咁。
但依家上大學果班已經唔係精英,
份卷拎返當年水平考人都驚肥晒。

拉curve 就搞掂晒,唔駛煩
讀好d書先講
not met係report/功課太柒,柒到唔比考試
e家報德國master vpd轉分都好唔吃香

聽啲識嘅台灣人/中國人/美國人個個個都1.x 幾(最高1,最低5)

不過當初自己係冇其他人咁努力,最尾兩年先正常翻

科大second low差少少up
想睇晒成個表
Zimbabwean Grading
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞