ig好多身光頸靚女神都係住公屋

21 回覆
35 Like 6 Dislike
成日周圍去玩買名牌 同超跑影相
令人有錯覺佢好有錢點知原來都係住公屋
淨係睇ig profile 真係呃到下人
我收埋左sor
努力整靚個ig 當cv用
On9
佢哋有塊無限嘟嘅八達通
圖呢?
夜媽媽打搞伯母
我識真係有人咁講過
自己住公屋話俾人哋住商場上蓋
例如 ?
冇圖冇link 都算
俾幾個ig 例子嚟
點解要扮, 俾人識穿真係好撚柒
成身名牌mk妹 不過用嚟用去都係嗰啲俾mk用到爛晒嘅名牌
有咩衝突?
窮人真係好鍾意扮有錢,
反而有錢人就唔會特登扮,

大學時分別識個公屋女同學同太古城女同學
公屋果個單親老母做清潔,
佢日日返學扮到隻雀咁,又Po自己交流去外國時影既相(去一個暑假丹麥,由Yr2 po 到畢業都仲講緊),
食野成日去咩米芝蓮(當然又影一大輪相),
又成日IG 話自己買鬼佬野,
iPhone 永遠有新買新,
成日學人講英文, 一句中文係要夾兩個anyway 同oh my god, 但IELTS 得6分。

反而住太古城果個老豆份糧一個月夠佢交足3年學費,
但日日着到師奶咁返學,
FB 都係po 同朋友出黎係公園傾計或去燒野食既相,
知啲fd 無佢咁有錢就成日陪我地食茶記街邊篤魚蛋,
買貴野但從來唔會po 開箱文唔會放上網炫耀,
電話都係買部求撚其其既Android 機,
好鍾意扮好流利咁講廣東話粗口,但太施文講左都唔似粗口,其實IELTS 8.5分。
識玩一定溝個有錢女,分分鐘努力少5年
冇乜咪扮乜其實兩個case本質係一樣
公屋女咪識向上流囉,知道自己窮咪打扮釣下金龜囉~
拎住成身名牌走入去公屋污糟lift 地下仲有煙頭
上到樓啲鄰居垃圾擺喺走廊門口
識果幾個就以為個個都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞