latex support講左幾年都未有

31 回覆
4 Like 0 Dislike
係有好過冇,但冇都冇咩影響
即係你部電腦用黎上連登既姐,咁當然勁係好過廢既
但你有冇需要又3090又i9又剩?

我只可以講成本同效益係完全唔對等囉
根本連登水平太低
你會唔會走去教個師奶數學等有個突出d既學完可以apply落日常生活例如點minimize生活洗費?
一樣都係有好過冇

仲有我唔係完全反對,我只係覺得根本冇呢個需要
有係好,冇亦冇所謂
但有冇人會係一個40萬個會員入面唔知有冇40個平時有用開latex既討論區到
implement一樣連果40個人都冇必要用到既功能?
而家係你除左上連登之外仲有機會打大作
當然你可能一年先玩一日甚至唔玩
你有閒錢咪砌部靚啲既女囉
但你無3090你有一日屎忽痕想玩都玩唔到

其實你係連登search一下"latex"呢個keyword
由三四年前開始已經有人講
需求唔係完全無

code syntax highlight出左我都唔覺軟件台有幾多個post有用
但有總比無好
用既人少係咪代表就唔洗implement?
咁以一個有學術台既forum黎講
latex係有potential use case
個forum完善啲好事黎
成本係幾大admin佢地會衡量(其實js plugin整合落去個editor應該唔難)
有人力咪整囉

可能有latex support之後有人出科普文會用到
可能篇文既式清楚啲讀者睇得專心啲
之後有無人真係用到無人知
但試下對forum發展唔係壞事
我屌啦 而家我想係學術台開po講maths/phy 唔render其他人睇條鐵呀
我而家成堆學術po等緊連囝出latex support 個時po出黎呀
仆街啦 唔駛可能喇
我等撚左三年都未等到 佢一出latex support我即刻出科普文呀
g持ching post出黎俾連仔睇下幾大需求
需求係一定有 睇連仔得唔得閒

Browser 用 mathjax 應該 ok
又或學 wiki render 做 svg

https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Rendering_math
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞