【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(九)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
「唉~無辦法啦~D前線既都係聽Order做架姐~」

聽Order做...

好多時都會聽到阿Ken好無奈咁講:「無辦法啦...都係聽Order做架咋...」

嗰陣時我就無乜點留心聽...

無乜點聽阿Ken係因乜野事要聽Order做D乜野...

我都只係當佢想搵個人聽下佢發下噏瘋...

之但係而家...我先想可以認認真真咁聽一次阿Ken講...講下佢工作既辛酸...

原來阿Ken平時當值要面對既...係咁無奈...咁危險...
「你唔好話我話丫~一定出事!」

一定出事?

「唉~我都覺得係~唔係話我地口臭黑心~呢D情況,唔出事上面係唔會知驚!」

唔出事上面唔會知驚?!

到出左事...上面知驚都太遲啦!
「嘩!」突然成間茶記既食客都嘩左一大聲!

我望住部電視...有一團深黑色既濃煙由大廈既窗戶噴出!

然後無幾耐又有一大舊火球由大廈既窗戶噴出!

「嘩!」成間茶記既食客又嘩左一大聲!

好大火…好大火...
「係閃燃!一定係閃燃!」其中一個麻甩佬大大聲聲咁講...

閃燃...CCTVB?!

「呢次大件事喇...呢次大件事喇...火場裏面班消防員真係大件事喇...」另外一個麻甩佬又念念施念慈咁...

火場裏面班消防員…火場裏面班消防員…

阿Ken...阿Ken!

今晚出完

三句預告

[Day 05-意料之外] PART 06

成間茶記既食客同員工都望晒去部電視道...

全個世界都留意住火災現場既情況發展...
已經將[Day 05-意料之外] PART 05 Upload上Facebook同紙言
個電視短路著火

似係廚房煮燶野

個電視短路著火

似係廚房煮燶野

why not both

個電視短路著火

似係廚房煮燶野

why not both

咁就大件事喇

我發現《港女FF妄誌》喺紙言被自動改為甜故

但係我好似好耐無完整咁睇到甜

+1

明明就係愛情故黎架啦

+1

呢個係愛情故黎架 係唔知點解俾人當左做甜故咋嘛

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞