止蝕派又輸。。。

258 回覆
77 Like 139 Dislike
SH 先係王道,妖股另計。前兩日大把人話要止蝕,呢兩日就係咁升。

P.S. 未傷到本金。不過D profit 都無左1萬美金。。。做緊covered call 回血。個市keep 住呢個位既話,三個月內 D profit 應該返返黎。不過就白白trade 幾個月。。。
佢升緊都做cover call?
一早止洩左

然後前晚低位再入貨

典睇
就係升緊先做covered call. Premium 高好多。

我預佢升唔到太多,而家都133xx 啦,都係太高位。不過升穿個strike 都無所謂,一樣有賺。
sh撚屈機
屈機在永遠反彈個一日就屈止蝕撚上一日低位止蝕 立於不敗之地 真係玩止蝕一早止左啦傻仔 駛等前兩日咩
估唔到2-3月班sh撚縮曬入去老母個閪到都未汲取教訓 今日又走出黎柒sh撚復辟之日
我地sh撚話止蝕一定係最遲先止 反彈前一日先賣 冇得一早止 冇得買返 總知一定輸得多過我
你勁,不過大部分止蝕派無你咁勁。睇前兩日既post 就知。
屌, 又升番哂 好彩冇止蝕, 但冇撈底
一早止咗蝕呢吓我明
但咩原因令你會喺前晚入貨
你sure 係底?我覺得會返返去12000 頭
對比起琴日係底先起碼
我嫌自己吸得唔夠
而家又唔追啦
今次同上次差唔多
只係megacap比上次高
其他都同三月一樣
我覺得要完
唔完就真熊市
但經濟面 而家入熊市又講唔通wor
襯高走
1. 肺炎未轉好,有新既variant
2. 通漲 4.2 %
3. Yellen 放風話會加息
4. 無可能無限量QE

睇唔到有咩理由唔跌。不過我覺得跌既步伐唔會急。計過做covered call 既贏面大過等跌市先再入。況且我仲有50%係cash
我既股唔算高位,所以唔放住。跌極有限。
尋日啱啱入左菁蒼派門下...
依家可摸耳提早下山...
菁蒼派學費好貴。
俾人 call 左貨都係得淡笑
cover call同止蝕有分別?
。。。。。。。。你去research 下期權點玩先。
升上去咪又係俾人call 左貨,同清倉分別唔差太大
咪又係升巿最後無貨。
SH到生cancer先
做cover call 不如去做定期,又要炒股又要驚死
可能條友揸啲股冇乜爆炸力
我重倉oxy打死都唔會做cc
係咁車輪 不知幾過引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞