美股認真討論區 MDXCIX

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我睇就唔會係台灣食哂
台灣自己都冇能力食
會係台灣東京新加坡三分
二世祖老豆鋪王鄧成波昨離世 享年88歲
https://lih.kg/2531218

激死老豆
咁每人都會驚有副作用嘅
香港都好多人冇打
我諗都係新加坡,始終英文係官方語言而且又係行普通法
美國佬同歐洲佬都信佛
都係加沽嘅機會
10 蚊fair price
有無人擔心中東局勢發酵
知d背景但唔熟
會唔會伊朗打埋一份
朱古力 monster
SG果邊冇香港咁濕,香港既濕熱係世界上最惡劣既天氣
先睇IPO價
認真喎 弱智點出書? 用a4紙print 出來?
很想我繼續崇拜你 獎我兩滴神蹟麼?
真的不敢講價太多
所有緯度小過50度既地方都唔係俾人住
邊本
係咪個本乜乜湯經?
話說on9業主如果想強行單方面俾通知期cut死約咁點?

屌佢老母裝修好然後話太多人有興趣 話想收返單位
盤前好龍
波叔
香港好耐未見過有人出現 Liquidity trap
btc 成個月無ATH
全台確診病例暴增,行政院今 (15) 日緊急宣布,即日起將防疫防疫警戒升級為「三級警戒」市場擔憂疫情嚴峻恐衝擊 17 日台股表現,對此,國安基金執行秘書、財政部次長阮清華說,國安基金會緊盯疫情發展與股市變化,也不排除隨時召開臨時委員會,授權國安基金進場護盤。

目前台股收在 15827 點,如果國安基金周一宣布進場護盤,將創下史上第一次萬點之上進場護盤的紀錄。

本周受本土病例大增衝擊,拖累台股單周重挫逾 1400 點,失守 16000 關卡,如今隨著本土確診病例一口氣暴增 180 例,政院宣布提升防疫措施至三級警戒,恐讓下周一開盤的台股面臨大跌危機。

阮清華說,防疫層級提升至三級警戒,研判對觀光與消費面較有影響,但目前看來美股表現不錯,台股也有進出口表現的基本面支撐,呼籲投資人應冷靜面對疫情對股市的衝擊。

阮清華強調,國安基金會緊盯國際股市變化與市場資金走向,一旦市場出現不理性、失序行為時,不排除隨時召開臨時委員會討論是否進場護盤。
你出錢裝?
因為我要起左幅墻裝 咁就唔洗佢幫我搞 宜家裝左30幾萬先話收返 係咪可以問佢收返30萬+時間損失賠償
你lo 搞到Mövenpick缺貨 炒到上天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞