拳願奧米加集中討論區32

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
都講到明緬甸仔屬性剋制雷神
雷神先打到咁狼狽
但全程都係撳住緬甸仔嚟打
但最後都係KO到鬥神KO唔到嘅緬甸仔
即係通過比較對緬甸仔得出雷神嘅KO power已經大過鬥神
唔好再講咩勝負以內
鬥神嘅勝負以內都係全力以赴 只係唔出批肘界頸呢啲殺人技 即係係咪勝負以內唔影響打擊力
KO唔到就係KO唔到
雷神都係以不殺為前題打緬甸仔 知佢襟打先用陽炎
所以雷神嚟講都係等同勝負以內

牙講嘅欺騙手段只係最基本嘅戰術
黑木有用 鬥神自己都有用
扮失平衡引牙出拳再shoulder roll
係牙嘅自尊覺得唔應該用戰術啫先話
邊似得鬥神咁明明用咗頭鎚
拳願規則都唔犯規咪大大方方認咗佢囉
係要扮唔小心

根本從頭到尾係得雷神做過打碎王小虎關節
係得你實牙實齒話鬥神可以打碎正樹關節
從頭到尾都係得你腦補吹大鬥神
鬥神大把嘢做唔到啦
做唔做到真正意義上嘅秒殺呀
雷神用雷閃做到 鬥神認真都秒殺唔到金田
鬥神用唔用到魔槍剃刀
鬥神可唔可以用唔穩定嘅姿勢打重擊
講到明得亞當同漁夫做到
呢啲全部都係打擊技

你啲logic就真係笑話
佢仲懶嚴謹咁貼晒圖要人proof
憑什麼
乜嘢打爆關節咪又係佢自己FF

上面仲夠膽覆人一句”錯晒”
笑咗
完全活喺自己世界
世界大戰仲好睇過拳願本身
同緬甸打嘅鬥神仲係15歲咋大佬你點得出超實戰泰拳無辦法Ko 緬甸嘅結論?你不如話鬥神對牙表現好過十幾年前幼虎,所以而家吊打猛虎啦,呢啲就係你嘅比較

仲有,你話一個設定係打擊頂點嘅人做到一個唔係打擊頂點嘅人用打擊技做到嘅嘢係唔需要理由,因為設定上壓制咗,但係你話佢做唔到,你就需要俾理由,所以如果你覺得鬥神做唔到,係應該你俾proof,搞清楚logic。

明明常態雷神戰績乏善可陳,係要攞嚟同打到牙PTSD嘅鬥神比,點睇都係你腦補吹大雷神囉
講到明咪做唔到囉你唔只logic有事,眼都有事,而家就係講緊因為鬥神係打擊頂點,所以佢做到其他人用打擊技做到嘅野unless 作者suggested otherwise ,而雷閃魔槍剃刀同用唔穩定嘅姿勢打重擊,作者都講明係獨有技能(suggested otherwise) 所以鬥神做唔到。
咁破壞關節呢,作者有講過係獨有技能?你cap到圖我認你做老豆點話
想圍爐取暖人哋唔覆,陰公
大久保都俾雷庵形容係值得吞噬的強者,雷神就俾佢恥笑比烏蠅還慢,仲一尾係到吹奏玄幻,傻傻地
鬥神嘅好對手緬甸仔明明克死雷神
咪又係俾基本雷神打贏
講戰續乏善可陳 鬥神有過之而無不及啦

究竟你明啲場外鳩噏係無參考價值未
我明
幾頁都無人認同係柒啲嘅
睇左幾頁發覺個爭論點同之前一拳教嘅琦玉神勁唔勁過悟空一樣
雖然呢個係跨作品嘅on9比較, 但個核心原因都係一樣
就係作者設定同實際出黎嘅表現有落差所致
一拳教徒拎住設定係最強嘅論點但暫時只有打爛一個隕石嘅最高戰績
另一邊就以未修練嘅菲利手指炮都湮滅一個星球作比較. 咁就嘈左幾日

鬥神係一個可憐角色, 俾牙霸子定位做一個戰力計咁
以設定去彰顯鬥神有幾勁, 但打唔出其他人咁悅目嘅表現
煉獄打之前都唔少人估到會有跌出場外呢類規則殺嘅情節
牙霸子係都要安排鬥神做呢個小丑位就睇得出作者幾唔鍾意鬥神
雖然鬥神都同牙龜打到55波嘅表現, 牙龜肯同佢搏拳打到難分難解
但情況就好似柔王只識用投技一樣,因為一出投技以外技術, 正樹就好難用鎖血去贏
唔好死雞撐飯蓋啦
「頂點做到其他人做到嘅嘢 唔需要證明」
呢個設定就係你自己腦補出嚟
你連呢句statement都未prove到就唔好衝出嚟柒啦
睇人嘈交仲好睇過拳願vs煉獄
呢一場動畫化做得好 成套應該可以上神枱
又一次世界大戰
初見名言出曬嚟
開新po未
空氣巴可摸以放翻嗰個男人喺po頭
鬥神所謂「打擊技頂點」擺明係指佢用「喺最適當既時機用最適當既技術」呢一方面啦,睇佢封死牙就知咩料。但佢自己都知自己拳頭唔夠大力,所以先會練成神之御光之嘛

雷神既速度係快在對腳,作者每次都係特寫佢對腳,基本上佢就係用曬全身既力量衝刺再撞埋去,就算攻速快過鬥神都仍然唔會係「打擊技快過鬥神」,單講出拳速度都應該係鬥神快啲

鬥神有講sorry嫁嘛,講到明對緬甸佬係「勝負範圍之內」既全力,ko唔到都唔代表鬥神無呢個能力,佢都算係傲慢無盡全力啫
開咗啦我未貼過嚟
已經放咗
公道講句 如果鬥神唔知正樹體質應該輸多贏少

如果鬥神一開始心態只係贏唔落致殘致死技嘅話

正樹硬食兩拳出擒抱拖到地面戰
鬥神訓喺地到出拳力度一定弱左
然後打唔郁正樹起唔翻身
再比佢以傷換傷插眼差頸屈死

但係有情報嘅話鬥神拉開距離游鬥
防抱摔 專瞄關節下巴嘅話應該鬥神贏面大啲

利申 唔想加入世界大戰
世界大戰由我終止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞