拳願奧米加集中討論區32

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
t1同t2拆做三級就差唔多
芭蕾啲大技對佢R痕咁都叫完全壓制
你睇下目黑被佢踢high完對黑人呢啲敏捷流嘅選手都可以一下捉住就投
如果唔係作者俾個以耳代目嘅外掛黑人
插眼個下已經分咗勝負

目黑呢啲癲狗一見面就落死手
對一般選手嚟講好大優勢
超一流柔術+體質+狠辣
如果唔係第一場就對黑人最少入八強
我覺得初見同一二輪牙同一級?
一二輪牙同二輪王馬明顯高咗
泰神點樣打都係勝負範圍以內,同生死相搏有咩可比性?
生死相搏(超實戰泰拳)同勝負範圍實力完全係兩個等級,仲解鎖咗手肘割喉呢啲比賽唔用得嘅致命招式,夾硬攞嚟同打比賽講,都幾好笑

我淨係知作者旁白白字黑字寫到明鬥神打擊技係最快,我信作者多過你腦補仲攞金田呢啲exceptional case嚟偷換概念

牙已經俾鬥神打到隻手無晒力,再打落去咪打爆囉,同差啲打爆有咩分別
有埋地利都突破唔到同理人同級嘅芭蕾,仲吹到入八強

咁多如果?我夠話如果唔係黑人低估咗目黑技術同太好人,一開始就出殺招,兩招秒咗條傻佬啦

就算俾佢贏到場,第二場啲人都唔會對你手軟,咁多個選手應該得小宇宙走唔敢殺人

Btw ,一輪小宇宙絞技都超一流,仲有腦過目黑好多添,係咪又8強?
鬥神打咗三場
有最快打擊技嘅鬥神有邊一下攻擊係人完全反應唔到
金田係exceptional case 牙又係exceptional case 黃金帝又係exceptional case
雷神 同 剎那個啲就真係快到唔覺自己被打中
句嘢講埋鬥神係打擊頂點 唔通黑木打擊技唔及鬥神咩
根本鬥神係吹大咗 講就講打擊頂點 但唔只一個人可以用打擊技贏鬥神

牙咁樣就叫打到隻手無晒力 露個破綻引鬥神啫
踢得個兩腳就話突破唔到
正樹個場都睇得出目黑體質係可以彌補到幾大嘅技術差距
柔王同鬥神都係同一類將技能點擺晒係一面嘅人
一個打擊之極 一個投之極
仲要投技嘅殺傷力比打擊技強
正樹都贏到柔王 鬥神邊有咁易穩贏正樹
仲要目黑技術係速水正樹之上
原文講明一流拳擊手都睇唔穿鬥神拳路,金田係做過功課先睇得穿(但都無辦法完全預測,因為鬥神唔係全力),仲有牙咩實力洪小虎咩實力?黃金帝有先之先你又唔提嘅?
你口中嘅最快打擊俾常態雷庵嫌慢過烏蠅,表現連二輪王馬都不如,咁都夠膽攞刷魚腩啲戰績嚟推翻作者設定,好心你啦
黑木限制自己用打擊技確實未必打得贏鬥神,有問題?
建議重睇,原文寫明牙已經俾鬥神打到打擊力大幅下降
算啦 呢條友剩係識攞啲場邊吹奏鳩噏當設定

跟佢嗰套講 猛虎打柒嗰五條無名氏應該都好撚勁
你係咪唔記得咗目黑係腦殘?佢幾時有用腦彌補技術差距?
仲有,你係點得出投技有抗性所以打關節都有抗性呢個結論?漫畫有表現過正樹任何關節技嘅抗性?你不如話投技無效所以絞技都無效算啦
又係你條廢鳩我討論拳願唔以作者為依歸唔通學你兩條傻閪嘅腦補當官設咩
而家得你一個腦補緊渣
圖都cap埋出嚟啦我,等緊你條柒頭攞雷神打擊最快嘅設定出嚟
洪小虎出場好歹都叫岩美重工最強鬥技者
雷神係輕鬆秒殺

如果要講場邊旁述 雷神實力係猛虎之上添

講刷魚腩點夠鬥神勁 打三場淨係贏過金田
你仲以為自己quote晒圖圈晒好撚醒
就係咁先顯得你剩係識斷章取義

剩係雷神呢件事已經係啦
快到睇唔到+一擊可以踢爆膝頭
肯定黑木都唔夠抽
算數啦,我都廢事笑你
唔開掛雷神打下魚腩就得

鬥神打牙雖然輸,但被牙承認遇過最強嘅對手(>二德, 大久保同幼虎)雖敗尤榮,點都好過雷神靠女人開掛都俾黑木教仔咁吊打嘅
原來quote原文叫斷章取義,求大師教下我點樣唔斷章取義
黑木=洪小虎,雷神有料
所以咪就係囉

你明你自己邊度柒未?

屌 笑撚到肚痛 次次衝出黎柒
鬥神打擊最快係作者旁白,唔係角色旁述,差好遠
Sorry唔明,我淨係見到有件弱智仔自己係度傻笑
唔覺打緬甸都苦戰,俾常態雷庵嫌慢過烏蠅嘅雷神會打到二輪龜差啲收皮
你自己都識話洪小虎=/=黑木

咁雷神又唔係鬥神 正樹又唔係洪小虎
你仲自high咗幾幾頁鬥神打爆正樹關節

次次都俾人屌足幾頁都唔明自己柒乜
巴打你都算無痛體質
我代鬥神答大家唔得
同牙55開 只係比作者寫死
唔好講到鬥神身體質素咁廢啦屌 人地泰拳王 泰拳練抗打多過打人 係無尤里烏斯咁勁 但係二德呢啲量級 鬥神一定打過
唔好睇少鬥神 感覺上上面啲討論apply 落緬甸佬合理啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞